Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 12-05-04, 23:23
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή Re: Αντοχη των ψαριων σε υψηλες θεροκρασιες.

Σωστή η προσέγγιση.
Ξεχνάς όμως το γεγονός ότι οι συγγραφείς αυτές - τουλάχιστο όσο προέρχονται και αναφέρονται σε ενυδρεία - είναι πρωτοπόροι στο τομέα τους. Ξεκίνησαν δηλαδή να διατηρούν ψάρια σε εποχές που το skimmer ήταν άγνωστη έννοια , το βιολογικό φίλτρο στα σπάργανα, τα χημικά κάθε μορφής ανύπαρκτα. Όμως με τις γνώσεις χημείας και βιολογίας που είχαν αυτοί στηρίχθηκαν σε μία βάση.
1)Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο χαμηλές είναι οι επιπτώσεις της αμμωνίας.
2)Τόσο πιο πολύ οξυγόνο διατηρείται στο σύστημα.
3)Τόσο χαμηλώνει ο μεταβολισμός των ψαριών. Και να το θαύμα - για την εποχή - τρώει λιγότερο, αφοδεύει λιγότερο, παράγει λιγότερη αμμωνία. Άρα ζει περισσότερο και λερώνει το νερό λιγότερο. Τι άλλο θέλανε;
4)Αντίστοιχα ο τομέας που ζει ένα ψάρι είναι τεράστιος. O γνωστός αυτοκράτορας ας πούμε ζει σε έκταση εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών στρεμάτων. Αντίστοιχα σε βάθη από 40 μέτρα και πάνω όπου η θερμοκρασία του νερού μειώνεται.

Προσπάθησαν λοιπόν να βρούνε συνθήκες όπου μπορούσαν να διατηρήσουν τα ψάρια τους. Όπου θυμίζω να μαντέψουν μόνο μπορούσαν που μαζεύτηκε και σε πιό βάθος κατά συνέπεια και τη θερμοκρασία.

Τώρα όσο αφορά το συμπέρασμά σου για Βορεια Αμερική και Γερμανία είναι ολότελα λανθασμένο. Οι δύο αυτές γεωγραφικές περιοχές είναι εκεί όπου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η ιδέα του θαλλασινού ενυδρείου. Οπότε δεν απευθύνονται στο κοινό αυτό αλλά αυτοί ανέπτυξαν το κοινό αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι οι σύλλογοι στη Γερμανία και τις ΗΠΑ μετράνε χιλιάδες μέλη και οι αναγνωρισμένες "αυθεντίες" που αναφέρεσαι είναι οι άνθρωποι εκείνοι που οι συνάδελφοί τους χομπίστες βλέπανε να καταφέρνουν να διατηρήσουν θαλλασινά. Ακολοθούσαν λοιπόν το παράδειγμά τους και όσο επετύγχαναν αυτοί τόσο πιο στιβαρή γινόταν η θεωρία της θερμοκρασίας.
Τώρα με τα σημερινά δεδομένα εγώ δεν προβληματίζομαι παρά από τη περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο που μειώνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας και από τη μείωση του μεταβολισμού όπου θα μου ζήσει το ψάρι περισσότερο.
Αλλά η εξωτερική θερμοκρασία είναι πιστεύω τελείως άσχετη με τη θερμοκρασία του ενυδρείου. Μην ξεχνάς ότι στην Αμερική υπάρχει και η Αριζόνα και η Καλιφόρνια όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν - κατά πολύ - αυτές της Ελλάδας. Αρα γιατί εκεί δεν κράτησαν υψηλότερες θερμοκρασίες;
Η αναφορά σε ύφαλο είναι λανθασμένη. Έχω το "anemone secrets pamplet" by Ron Shimek όπου για είδη ανεμώνων αναφέρει θερμοκρασίες διατήρησης 91 F(άνω όριο προφανώς) που αν δεν κάνω λάθος είναι 33 C.
Σε γενικές γραμμές όμως ξέρω ότι τα ψάρια μπορούν να ζήσουν άνετα στους 30 εφόσον βέβαια κρατήσεις το πληθυσμό χαμηλά για να υπάρχει αρκετό οξυγόνο και φυσικά προσέξεις το βιολογικό σου αφού θα τρώνε περισσότερο.
Όμως έχω μία απορία. Σε τι salinity έχεις το ενυδρείο σου; Γιατί δεν πιάνεις αυτό το θέμα αφού όσο είχα fish only είχα στο 1.021 άντε ένα 1.022 και είχα εκείνο το καημένο το asfur από την Ερυθρά που ζούσε στο 1.03.
Η όλη διαφωνία μου ήταν ότι ήθελαν στο ίδιο ενυδρείο ψάρια μεσογειακού και τροπικού. Με σύσταση να ανεβάσει έστω και σταδιακά τη θερμοκρασία. Εδώ μπαίνουν πλέον τα μαθηματικά. Αύξηση 4 βαθμών στο μεσογειακό είναι αύξηση της τάξης του 15%. Το salinity που θα το πας;
Τώρα αν είναι να μπούμε στη διαδικασία πιο είναι το πιο καλό για τα ψάρια αυτό είναι συζήτηση φιλοσοφική αφού πάει πια σε μία μορφή του στυλ η κότα γέννησε το αυγό ...
Καλά είμαι άρρωστος τελικά. Πορώνομαι και μιλάω με τις ώρες. Τέλος. Θερμοκρασίες αυτές είναι, εγώ με αυτές θα δουλέψω και επειδή έχω να παίξω με κάλσιο,ιώδιο,ph,οξυγόνο,διοξείδιο,στρόντιο,μολύβδε νο, εκείνο το ρουφιάνο τον ερημίτη που μου έριξε τη μοντιπόρα, τη γυναίκα μου πουφωνάζει "Δεν βαρέθηκες ρουφιάνε όλη τη μέρα μπροστά στον υπολογιστή,έρχεσαι στο σπίτι και πάλι εκεί", που θέλω να βρω αν είμαι πια overskimming, να βρω καμιά πατέντα για τη κυκλοφορία μου, να βρω καινούργια θέση για τη buble γιατί εκεί την ενοχλεί το ρεύμα, να βρω αν η carpet που τη πλάκωσε η μακροδάκτυλα είναι από κάτω και ζει ακόμη ή αν μετακόμισε και δεν ασχολούμαι άλλο με τις θερμοκρασίες. Αυτά και με τις υγείες μου.
Εδώ δεν έχω βρει ακόμη που είμαι,ποιός είμαι και ασχολούμαι με θερμοκρασίες ψαριών. Εδώ πήρε ο βάζελος κύπελο, μας έσκισε στο μπάσκετ (κουφάλα) και ασχολούμαι με τα ψάρια. Καλά είμαι άρρωστος τελικά.
Υ.Γ. Disce συνέχισε.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01983 seconds with 10 queries