Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OlgaM
Επίσης, σε ένα κουβά που το δοκίμασα ( έχει 3 ώρες περίπου ) έκανα δύο μετρήσεις του νερού και διαπίστωσα ότι άρχισε κιόλας να "δουλεύει" ο κύκλος του αζώτου ( μηδέν No2, γύρω στα 10 τα No3 )
|
Δεν το πιστευω
(?) Πως σε 3 ωρες προλαβαν "ξυπνησαν" τα (εστω) ενθηλακωμενα βακτηρια, ποτε αναπαραχθηκαν (που θελουν γυρω στις 15-20 ωρες για να διπλασιασουν τον πληθυσμο τους) και με τι "ταιστηκαν", και που επανω εχτισαν τις αποικιες τους?
ΥΓ Δεν εχεις μετρηση αμμωνιας. Αυτο μου λέει οτι μετρας με strips που ευκολα κανουν λαθακια.
(Δεν αποκλειουμε και το γεγονος να υπηρχαν ηδη τα ΝΟ3 στο νερο απο τη βρυση)
Ουτε ΝΟ2 προλαβες να δεις σε μετρησιμη τιμη? Ποτε προλαβαν και δεσμευτηκαν και αυτα σε 3 ωρες?
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OlgaM
Καλησπέρα! Έχω ( παλι ) μερικές απορίες: 1) το bio nitrivec μπορεί να προστεθεί σε ένα ενυδρείο ΑΦΟΥ έχουν μπει μέσα ψάρια ή είναι μόνο για καινούργια ενυδρεία, 2) εάν μπορεί να προστεθεί μετά, α) πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε νερό και να "δουλέψει" για 24 ώρες και μετά να μπει στο ενυδρείο ή γίνεται η έγχυση κατευθείαν μέσα στο ενυδρείο με τα ψάρια ανάλογα με τα λίτρα?, β) όταν βάζουμε το nitrivec στο νερό μπαίνει και το αντιχλώριο κανονικά ή κάνουν "conflict" μεταξύ τους; Ευχαριστώ!
|
Το σκευασμα εχει οδηγιες.
Ακουλουθησε τες πιστα. Π.χ. αν σου λεει μετα απο μια μερα βαλε ενα μικρο ψαρι, θα βαλεις ενα, οχι τρια και μετα .... "φταιει το προιον και ειναι μουφα"
Ομως κρατα πισινη και κανε μετρησεις ΝΗ3/4 - ΝΟ2
Αν τυχει οτιδηποτε στραβο στις μετρησεις ετοιμασου για τις σωστες κινησεις
ΥΓ Απο την αλλη μερια, υπαρχει ενδεχομενο οι μετρησεις τοξικων να ειναι πλασματικες και οι τιμες να μην ειναι τοξικες
Το πρωτο μου ενυδρειο το εστρωσα με nitrivec και δεν εχασα ουτε ενα ψαρι παρολο που ειχα για ενα μηνα μετρησεις νιτρωδων και αμμωνιας (χαμηλες) και με συχνες μικρες σωστες αλλαγες νερου, το ηλεγχα.