Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-01-11, 10:09
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Να συμπληρώσω κι εγώ...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsoum Εμφάνιση μηνυμάτων
1) Το ΚΝΟ3 είναι… κάλιο (Κ) και νιτρίτης (ΝΟ3); Γενικότερα όταν βλέπουμε πχ ΚΗ2PO4 εμπεριέχεται Κ και διάφορα άλλα; Οπου K στην χημεία είναι το Καλιο. Τώρα δεν είναι σε όλες τις ενωσεις του χρήσιμο για τα φυτα, οπότε δεν μπορείς να βάλεις οτι έχει καλιο μεσα στο ενυδρείο σου
Το KH2PO4 είναι ΟΚ για το ενυδρείο - απλά σου προσθέτει και φωσφορικά. Αν δεν τα χρειάζεσαι ή αν χρησιμοποιείς fleet enema καλύτερα το K2SO4.

2) Ppm… τι είναι; parts per million. Μοναδα μετρησης ενος διαλυμένης ουσιας μεσα σε εναν διαλυτη.

ppm είναι το ίδιο με mg/l (χιλιοστά του γραμμαρίου μιας ουσίας ανά λίτρο)

3) Αν κάνω overdose Excel (2Χ) για να σκοτώσω την ΒΒΑ μπορεί να πάθουν κάτι οι Red Cherry ή οι οττόκυκλοι;
Με τις red cherry δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Για τους οτο δεν ξέρω.

4) Γενικότερα τα λιπάσματα μπορούν να απειλήσουν τις ζωές των ζωντανών μου; Στις συνιστόμενες δοσολογίες, συνηθως οχι. Τωρα για τις ευαισθητες γαριδες (crs cbs κτλπ) δεν ξερω

5) Να ανοίγω το CO2 μαζί με τα φώτα ή 2 ώρες πρίν όπως διάβασα;
Καλύτερα λίγο πριν (εγώ το ανοίγω 2 ώρες πριν) ώστε τα επίπεδα διοξειδίου να έχουν φτάσει εκεί που θέλεις όταν θα ανοίξουν τα φώτα. Μερικοί το αφήνουν μέρα-νύχτα με controller - αν δεν έχεις κοντρολερ εγώ σου συνιστώ άνοιγμα 2 ώρες πριν, και παρακολούθηση με drop checker.

6) 50% αλλαγή εβδομαδιαίως που προτείνει το estimated index μήπως είναι επίπονη για τα ψάρια; Εφοσον είναι οι ίδιες συνθήκες το νερό της αλλαγής, όχι. Καλό θα τους κάνει!

7) Να φτιάχνω λίπασμα σε διάλειμα ή να βάζω τη σκόνη άμεσα στο νερός. Αμεσα στο νερο του ενυδρείου όχι. Καλύτερα να την διαλυεις πιο πριν.
Εγώ εδώ και 1 χρόνο "τεμπελιάζω" και ρίχνω σκόνες κατευθείαν μέσα (λίγο λίγο βέβαια) - δεν έχω παρατηρήσει τίποτα "αρνητικό", αλλά κι εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα διαλυμένες σε ένα ποτηράκι νερό ενυδρείου.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01577 seconds with 10 queries