Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan
1. Τα σκαλάρια που θέλεις χρειάζονται μεγαλύτερο ενυδρείο ... κατά την άποψη μου 300 λίτρα το λιγότερο.
2. Ο βυθός με λάβα θα είναι λάθος ειδικά αν έχεις ψάρια βυθού π.χ. κόρυ που απαιτούν ψιλή άμμο.
3. Το "γκαζόν" είναι κάπως απαιτητικό ... θα πρότεινα προς το παρόν να το αποφύγεις. Αν δεν το κάνεις τουλάχιστον απέφυγε να βάλεις υπόστρωμα (λίπασμα) για να γλυτώσεις από μελλοντικά προβλήματα.
4. Θα πρέπει να δώσεις προσοχή στο κάθε είδος που θα φιλοξενήσεις ως προς την συμβατικότητα, τις συνθήκες νερού και τον αριθμό των ψαριών του κάθε είδους για να μην κάνεις τα λάθη που είχες στο προηγούμενο .... π.χ. γκάπυ που δεν ταίριαζαν με τα υπόλοιπα ή 2 μόνο κόρυ.
5. Για τα ψάρια που ζουν σε ομάδες ... να υπολογίσεις ότι μπαίνουν 6-8 άτομα το λιγότερο.
6. Γέννες και άλλα ψάρια μέσα ... κάπως δύσκολο.- 
|
1) Συμφωνώ μεν αλλά υπερβάλλεις φίλε μου λείαν εποιικώς (και μιλώ για τα 300 λίτρα-εκτος και αν μιλάς για κοπάδι οπότε έχεις και εκει απολυτο δικιο)! Επέτρεψέ μου να πω απο προσωπική πείρα οτι για ένα ζευγάρι σκαλάρια και με 150 λίτρα εισαι υπέρ κομπλέ.(σε 100 λιτρα δεν θα τα έβαζα γιατι συνήθως αυτά τα λίτρα δεν έχουν το απαιτούμενο ύψος που χρειάζονται τα σκαλάρια)
2) Συμφωνώ
3) Συμφωνώ εκτός και αν βάλεις tenellus,ή marsilea (που είναι λιγότερο απαιτητικά- για το δευτερο έτσι έχω ακούσει, χτες το έβαλα, θα δουμε πως πάει) αλλά αν βάλεις γρασίδι ξεχνάς τα γατόψαρα/corydoras γιατι θα στο ξηλώσουν στο άψε σβήσε
4) Συμφωνώ!
5) Συμφωνώ απολύτως
6) Με σκαλάρια και ψιλόψαρα γίνεται (γενικά ότι λέω για σκαλάρια το λέω απο προσωπική πείρα μιας και έκανα και σκαλαροεκτροφέας!

) Υπάρχουν πολλές λύσεις.
Το θέμα είναι ομως οτι στα 100 λίτρα καλύτερα να αφήσεις τα μεγάλα ψάρια απ έξω.. Είναι το πιο ασφαλές.
Εκτός και αν πας στο επόμενο λογικό βήμα που είναι 150 η 200 λίτρα...