Θέμα: live rock
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 22-04-04, 14:44
Το avatar του χρήστη ahar
ahar Ο χρήστης ahar δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-04-2003
Περιοχή: Αθήνα Ν.Σμυρνη
Μηνύματα: 595
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nhreas
τακτοποιηθηκα !απο δευτερα θα εχω και τα αλλα δεκα κιλα live rock.
το ερωτημα ειναι τωρα οταν οι πετρες ειναι στημενες η μια πανω στην αλλη ωστε να δημιουργηται υφαλος .οι κατω πετρες αναπτυσονται?
τωρα απο φωτισμο εχω συνολο γυρω στα 100 w φωτισμου φτανει ?ποσες ωρες την μερα θα ειναι ανοιχτες.τωρα τις εχω γυρω στις 8 ωρες και μετα το βραδυ αφηνω μια blue.

αντε να αρχίσω πάλι το γράψιμο....

Λοιπον....
1ον Φωτισμός
Μινιμουμ 12ωρό φώτισμου. Ειδικα έαν έχεις φωτοσυνθετικα (σινουλαριες , τριντακνες , ghreen star polyps , μανιταράκια κλπ) . Εαν μπορεις να τον κανεις να ανάβει και να σβήνει σταδιακα (1α οι 2 λαμπες μετα αλλες δυο και ουτο καθ'εξης ) θα είναι το ιδανικό. Για νυκτερινο φωτισμο τώρα η νεα ταση (και οικονομικη ) είναι η χρήση ένος μπλε led laser που το διαθλουν ώστε να πιάνει όλο το ενυδρέιο (οι ποιο γνώστες ηλεκτρονικών παρακαλουνται να ρίξουν τις σκεψεις τους εδω ) .

2ον βράχος
Μπορεις πολύ εύκολα να δημιουργήσεις με πλαστικο πλεγμα (το γνωστο τις πάσει eggcrate ) μια βάση σε στύλ σκάλας που απανω της θα μπορέσεις να στιρίξεις τον βράχο. με αυτο τον τρόπο επιτυνχανεις τα εξής. Ολος ο όγκος του βραχου σου εκτος του ότι είναι στερεα τοποθετημενος (θα ανακαλύψεις ότι οι δέστρες καλώδίων και το Ντρεμελ κανουν θαύματα! ) εκτειθεται και ομιομορφα στο φώς επιτρεποντας έτσι την πληρη φωτοσυνθετικη του αναπτυξη.
Επιπλεον ο χώρος κατω και πισω απο τον βραχος χρησιμευεί ως "σπηλιές" και καταφήγια στα ψαρια και τα ασπόνδυλα.
Φυσικα εννοειται οτι μπροστα δεν θα αφήσεις κενα έτσι ώστε να φαίνεται η σκάλα. Επιπλεον πετυχαινεις με λιγα κιλα βραχου να δημιουργησεις την εντύπωση ένος πολυ μεγαλου ύφαλου με το 1/10 του βαρους του. Επισης κατω απο τον βράχο μπορείς να κρύψεις τους παντα απαραίτητους κυκλοφόρητες και εισόδους - εξόδους απο το/τα φιλτρα.
Επισης εφόσον όλες αυτές οι περιοχες που καταλαμβανει ο βραχος δεν πατανε στον βυθο (μονο η 1η σειρα βράχου) έχουμε και μικροτερης έκτασης αναερόβιες περιοχές.

Εννοειται ότι για να τα καταφερεις όλα αυτά θα πρεπει να το σχεδιασείς λίγο. Κανε πρώτα σε χάρτι μια γενική κατοψη του πω΄ς θελεις να φαίνεται και μετα ξεκινα το φτιάξιμο.
Επισης θα πρεπει να προσεξεις τον πλυθυσμος των ψαριών σου να μην έχεις κανενα που να "κτυπάει" τα ασπονδύλα (αν και θα τα δεις να τσιμπολογάνε τους μικροργανισμους που θα έχουν έρθει μαζι). Εαν δεν θέλεις να τα κτυπάνε τότε θα πρεπει να στήσεις ένα refugium στό όποιο θα αναπτύσονται οι εν λογο μικροοργανισμοι που άλλωστε προσθέρουν τα μαλα στης βιολογική ισσοροπια του ενυδρειου.

Θα σου συνηστουσα να διαβάσεις το SRAB (Small Reef Aquarium Basics) που είναι ένα κομπλε βιβλίο πάνω στο reef και στο πώς να το ξεκινήσεις και αν έχεις οποιεσδηποτε απορείες να μας τις ξαναθεσεις




Αλέξανδρος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01940 seconds with 10 queries