Καλή μας φίλη καλώς ήρθες και από μένα.
Όπως σου είπαν και οι παραπάνω, πιστεύω με συχνές αλλαγές νερού να αντιμετωπίσεις το θέμα της αμμωνίας, αν και ο όγκος του ενυδρείου σου με το μέγεθος των ψαριών σου μάλλον σε σώζουν αρκετά. Τώρα εκείνο που με πειράζει και εμένα είναι τα νιτρικά.
Κατ'αρχήν όπως πρέπει να απαλάξεις τον καημένο τον πλέκο από το μαρτύριο του κρύου...μπρρρρρρρ. Βάλτου πουλόβερ, παλτό και στείλτον γρήγορα σε κάνα σπα να ζεσταθεί το κοκαλάκι του, γιατί με τους κρυουλιάρηδες τους χρυσόψαρους που τον έβαλες θα πουντιάσει (χιούμορ). Πρέπει να τον μετακομίσεις.....όχι πολύ άμεσα .....μην σκοτώνεσαι.
Τώρα το κόϊ, δεν ξέρω και πολλά να σου πώ. Σίγουρα όμως το ψάρι αν το κρατήσεις θα υποστεί νανισμό και ...είναι κρίμα. Τυχαίνει τα 2 τελευταία χρόνια να επισκέπτομαι μια στο τόσο, ένα ενυδρείο σαν το δικό σου στο οποίο έχουν εκτός των χρυσόψαρων και ένα κοϊ, ασημί-άσπρο, τυφλό στο ένα μάτι και λόγω ενδιαφέροντος το παρατηρώ και έχω διαπιστώσει ότι δεν έχει πάρει πάνω από 2 πόντους. Αντίθετα τα χρυσόψαρα που μπήκαν μαζί του στο ενυδρείο κοντεύουν να το φτάσουν σε μήκος.....
Από τις φωτό δεν διαπιστώνω κάτι πάρα πολύ ανησυχητικό. Το σήκωμα των λεπιών ίσως....Η ουρά μήπως ήταν έτσι από την αρχή....γιατί δεν μου φαίνεται πολύ για ξέφτισμα, δεν έχει τίποτα κόκκινες γραμμές κλπ. μήπως είναι από το πέτ σοπ έτσι..Ο άλλος ου δυσκολεύεται να ισορροπήσει ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος και πιθανόν να θέλει περισσότερο την προσοχή σου.
Διάβασε αυτό
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22519 και ότι άλλα υπάρχουν για τις αρρώστιες και πρόσεχε.
Υπομονή και επιμονή συχνές αλλαγές και μετρήσεις και όλα θα πάνε καλά