Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 03-01-11, 21:48
Το avatar του χρήστη almost
almost Ο χρήστης almost δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 23-11-2009
Περιοχή: Ελλάδα
Μηνύματα: 892
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos147 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ok τώρα το έχασα... επειδή ακόμα ορολογίες δεν ξέρω, μου εξηγείς σε παρακαλώ τι ακριβώς είναι όλα αυτά που έγραψες...? Μη σε απασχολούν οι ορολογίες τώρα. Απλά αν βάλεις κάτι άλλο εκτός από ψάρια (και εννοείται βράχο) δεν είναι FO (fish only, το οποίο μπορείς να δεις και σαν FOWLR, που σημαίνει Fish Only With Live Rock -για να μαθαίνουμε τις βασικές ορολογίες τα έγραψα έτσι. )

Δηλαδή πως θα ρυθμίσω το skimmer ? Κάθε skimmer ρυθμίζεται με το δικό του τρόπο, οπότε.. Σαν αρχή όμως βασικά ρυθμίζεις το ποσοστό αέρα που θα τραβάει, αυτό κάνει τη διαφορά σε συνδιασμό με το πόσο ψηλά είναι και το κυπελάκι που μαζεύει τις ακαθαρσίες.
Αν θυμάμαι σωστά, αυτό είναι το μηχάνημα που κάνει αποπρωτεινωση στο ενυδρείο... με βάση τι το ρυθμίζεις... ? Δες ποιό πάνω.. Τα οργανικά αποβάλει και άρα έχεις λιγότερα νιτρικά. Αποκλειστικά και μόνο απονιτροποίηση κάνουν άλλα μηχανήματα (nitroriactors) ή στησίματα (DSB - Deep Sand Bed: βάζεις πολύ άμμο στο ενυδρείο ή στο sump -RDSB: Remote Deep Sand Bed- να σχηματίσεις 10-15 cm ύψος όπου θα δημιουργηθούν στρώματα χαμηλού οξυγόνου κτλ).

Όταν λες κοράλια εννοείς και το ζωντανό βράχο ή όχι... Όχι

Sorry αλλά τώρα τα μαθαίνω για πρώτη φορά...
Ίσως τελικά να σε μπερδεύω... Σου ζητώ συγνώμη αν είναι έτσι.

Διάβασε λιγάκι ακόμα και έλα με συγκεκριμένες απορίες.
Γιατί είμαι σύγουρος ότι τώρα με τις απαντήσεις μου έχεις διπλάσιες απορίες που θα οδηγήσουν σε πολλαπλάσιες απαντήσεις κοκ.
__________________


Worlds most Gadget Aquarium..almost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01501 seconds with 10 queries