Θέμα: iwagumi-αλγη
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 30-12-10, 14:46
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 26-05-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Μηνύματα: 3.551
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες Κωνσταντίνε. Αχ αυτές οι άλγες, όλους μας ταλαιπωρούν. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Αυτό όμως που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι ότι άδικα περιμένεις να φύγουν μόνες τους οι άλγες, πρέπει να πειραματιστείς, με αλλαγές.
Για παράδειγμα μου φαίνεται μάλλον λάθος που ενώ έχεις δυνατό φωτισμό και διοξείδιο, δεν βάζεις καθόλου λιπάσματα στη στήλη νερού.
Για να ισορροπήσει το ενυδρείο δεν φτάνει μόνο ο χρόνος. Πρέπει να βρεις την χρυσή τομή ανάμεσα σε φωτισμό, λίπανση και διοξείδιο που ταιριάζει
στη συγκεκριμένη φυτόμαζα και στο είδος των φυτών που διατηρείς κι αυτό σημαίνει πειραματισμό και αλλαγές, μέχρι να βρεθεί η συνταγή.

Ξεκίνα ένα συντηρητικό πρόγραμμα λίπανσης με υγρά λιπάσματα και ανάλογα την εξέλιξη μπορεί να χρειαστεί να αυξήσεις την λίπανση ή να
μειώσεις λίγο τον φωτισμό και ανάλογα να προσαρμόσεις και την ποσότητα του διοξειδίου, μέχρι να βρεις πόσο από το καθένα χρειάζεται.
Επίσης η αύξηση της φυτόμαζας μπορεί να αποβεί χρήσιμη, όπως και οι μετρήσεις, για να δεις ποιά συστατικά βρίσκονται σε περίσσεια.
Η υπερδοσολογία seachem excel θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αλγών, αλλά θα βλάψει τις βαλισνέριες.
Επίσης αν οι συνθήκες επιτρέπουν να βάλεις αλγοφάγα ζωντανά (γαρίδες, σαλιγκάρια, SAE, κλπ) κι αυτά πιθανό να βοηθούσαν.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01351 seconds with 10 queries