Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 28-12-10, 22:49
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower
 
Εγγραφή: 24-01-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.900
Προεπιλογή

ο Maverick είναι λίγο αυστηρός σε ότι αφορά την τροφή στους γόνους οπότε κι εγώ δεν θα σου πω τι να κάνεις σε αυτή την περίπτωση αλλά θα καταθέσω την δική μου εμπειρία.
στην πρώτη γέννα είχα αγχωθεί τόσο πολύ που είχα φτιάξει 3 καλλιέργειες αρτέμιας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. έτυχε να φεύγω και διακοπές οπότε κουβάλησα μαζί μου ένα μικρό bare bottom ενυδρείο, αεραντλίες, σακουλάκια αρτέμιας κτλ κτλ. κατάφερα με χίλια ζόρια να ψαρέψω και καμιά 60 γόνους και πήγαμε όλοι διακοπές . τάιζα 3 φορές την ημέρα, κρατούσα τη θερμοκρασία σταθερή, έλεγχα το αερόφιλτρο και μετά από 20 μέρες επέστρεψα. οι γόνοι είχαν μεγαλώσει αλλά όχι τίποτα τρομερά πράγματα.
με την επιστροφή μου έλεγξα το ενυδρείο που είχε γίνει η γέννα κι όλο αυτό το διάστημα είχε αφεθεί στην τύχη του. οι άλγες, που προϋπήρχαν, είχαν γίνει τούμπανο, τα φυτά επίσης, το φίλτρο το είχα βγάλει πριν φύγω, οπότε μπορείς να φανταστείς τι είδα. επιπλέον αυτό το ενυδρείο βρίσκοταν στο μπαλκόνι και το βάραγε ο ήλιος γύρω στο 8ωρο με τη θερμοκρασία (νερού) να μην πέφτει κάτω από 30C. κι ενώ λοιπόν ήμουν έτοιμος να πετάξω τα πάντα, ρίχνω μια πιο προσεκτική ματιά και βλέπω 5 μονομαχάκια (αυτά που δεν μπόρεσα να πιάσω και τα είχα ξεγραμμένα) με τις κοιλίτσες τους τούμπανο και σε μέγεθος 2 φορές μεγαλύτερα από αυτά που φρόντιζα καθημερινά.
από τότε λοιπόν σε όλες τις γέννες μου φροντίζω μόνο να απομακρύνω τους γονείς, να αντικαθιστώ το φίλτρο μου με αερόφιλτρο κι αφήνω το γόνο για 15 μέρες να τρέφεται με την infusoria και τα μικροζουζούνια που βρίσκονται στα φυτά. μετά το 15μερο ταϊζω με γόνο grindal που το δέχονται με μεγάλη ευχαρίστηση (grindal Ούτως ή άλλως έχω πάντα για να ταϊζω και τα υπόλοιπα ψάρια μου).

αυτά από μένα
__________________




Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01492 seconds with 10 queries