οταν πρωτοπηρα το ενυδρειο ειχα βαλει οπως ειπα διαφορα ψαρια τα οποια τα περισσοτερα μου πεθαναν παρολαυτα η αμμωνια ηταν 0. ηρθε λοιπον ενα παιδι και με βοηθησε να ξαναστησω απο την αρχη το ενυδρειο μου. μου μετρησε την αμμωνια η οποια ηταν οκ. μου βρηκε βεβαια υψηλο ph πανω απο 8.5 αλλα πηρα ενα υλικο που το βαζεις στο φιλτρο και ριχνει το ph κι εβγαλα τον ανθρακα γιατι εβαλα 3 ανουβιες και κερατοφυλλο. εβγαλα την αεραντλια και εφτιαξα το ακροφυσιο να κανει αναταραξη νερου. μου εβαλε λιπασματα για τα φυτα κι αφου εκανε τις μετρησεις ξανα μου ειπε οτι το ενυδρειο ειναι οκ για να βαλω ψαρακια. οταν τα εβαλα ομως μου ανεβηκε η αμμωνια στο 1ppm και δεν πεφτει με τιποτα ενω ολα τα αλλα ειναι οκ. καποιος μου ειπε οτι φταιει οτι εκανα συχνες αλλαγες νερου. καποιος αλλος μου λεει οτι πρεπει να κανω καθημερινα αλλαγη νερου μεχρι να πεσει η αμμωνια. καποιος αλλος μου εδωσε ενα υγρο ths api ammolock αλλα φοβαμαι να το βαλω. . τι να κανω τελικα?
-------------------------
7 ψαρια εχω τα οποια τα εβαλα πριν 15 μερες περιπου. ph 7.4 αμμωνια 1ppm θερμοκρασια την κατεβασα τωρα στο 25
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 28-12-10 στις 18:52
Αιτία: Automerged Doublepost
|