Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 13-12-10, 23:56
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tsaftsouf Εμφάνιση μηνυμάτων
2ον για να μην σπαταλαω νερο που κακα τα ψεματα απο τα παιδια μου θα λειψει σε βαθος χρονου
αυτη τη λογικη προσωπικα δε μπορω να την καταλαβω. μπορεις να μην πετας το νερο απο τις αλλαγες και να το εχεις για να ποτιζεις τα λουλουδια οπως κανω εγω ή να το ριχνεις στην τουαλετα. το ιδιο και για την ΑΟ μπορεις να χρησιμοποιεις οικολογικη ΑΟ που βγαζει περιπου νερο 1-1 και παλι κρατας το σκληρο για αλλες χρησεις (ή το χρησιμοποιεις σε αλλο ενυδρειου σκληρου νερου )
με την ιδια λογικη λοιπον δε πρεπει καν να εχουμε ενυδρειο γιατι δεν ειναι απαραιτητο για την επιβιωση μας και ξοδευουμε ενεργεια. το λιγο νερο που καταληγει παλι στο εδαφος δεν ειναι τοσο σημαντικο μπροστα στην ενεργεια που "σπαταλα" η λειτουργια του ενυδρειου. αρα πρεπει να βρουμε και τα ορια θερμοκρασιας των ψαριων για να εχουμε το θερμοστατη στο χαμηλοτερο...τα ορια των φυτων για να εχουμε τις λαμπες κατα το δυνατον λιγοτερο αναμμενες...και το οριο της αντοχης τους σε αμμωνια για να εχουμε το μικροτερο δυνατο φιλτρο?
κ 3ον γιατι μπορει σαν κοστος να ειναι αμελητεο αποσπασματικα αλλα επι συνολου δεν παυει να ειναι κοστος ειτε μιλαμε για νερο απιονισμενο ειτε για Α/Ο με αντιχλωρια, θερμοστατες, τυρφη, κτλ. Τελος δεν μιλαμε να γινει κανονας κατι που ειναι κανονας τοσα χρονια αλλα αναλογα τα λιτρα κ την ιχθυοφωρτηση αν μπορουμε να αραιωσουμε τις αλλαγες νερου.
μα δεν υπαρχει κανονας στις αλλαγες...λεμε οτι ΣΥΝΗΘΩΣτο 30% εβδομαδιαια καλυπτει τα περισσοτερα ενυδρεια...αλλα υπαρχουν πολλοι αλλοι λειτουργικοι συνδυασμοι αναλογα το ενυδρειο. και σε πολλα ενυδρεια δε φτανει αυτο και οι αλλαγες ειναι πολυ συχνοτερες.
απλως το πειραμα σου ειτε δε θα βγαλει συμπερασματα...ειτε θα βγαλει μονο για σενα (και κατεμε θα ειναι λανθασμενα και εξηγω το γιατι παραπανω) οποτε δεν εχει καποιο νοημα να το διαβασει καποιος τριτος και να το ερμηνευσει οπως θελει.
το οτι καθενας βρισκει το μπουσουλα του αυτο το λεμε και το ξαναλεμε....

Να δωσω ενα παραδειγμα ωστε να γινω πιο κατανοητος. Στα παλιοτερης τεχνολογιας αμαξια αλλαζαμε λαδια καθε 5.000χλμ. Σε επομενης γενιας αμαξια πηγε η αλλαγη στα 7.500-10.000χλμ λογο καλυτερης ποιοτητας λαδιων αλλα κ κινητηρες με μεγαλυτερη ακριβεια λειτουργιας, ενω τωρα καταληξαμε να κανουμε αλλαγες πια στα 15.000χλμ. Καπως ετσι ισως να γινεται κ στα ενυδρεια μας. Παλια δεν ειπηρχαν καλα φιλτρα νερου η υλικα βιολογιας αλλα με την παροδο του χρονου κ της τεχνολογιας των υλικων αυτα ολα αναβαθμηστηκαν συν οτι πολλες τροφες πια δεν επιβαρυνουν το νερο οπως παλιοτερα. Οι γνωσεις μοιραζονται μεταξυ μας κ δεν ειναι επτασφραγγιστο μυστικο, οποτε θεωρω οτι ετσι θα ειναι εφικτο να γινουν κ αραιοτερες οι αλλαγες νερου. Κ μην ακουσω καποιον να λεει οτι συγκρυνω αμαξια με ψαρια. Ενα παραδειγμα εφερα εστω κ ατοπο για καποιους...
τα περιττωματα των ψαριων επιβαρυνουν το νερο οπως και παλια...τα φυτα καταναλωνουν οπως καταναλωναν παντα. τα καλα υλικα φιλτραρισματος απλα αποδομουν γρηγοροτερα την αμμωνια αλλα παλι το τελικο προιον ειναι τα ιδια νιτρικα ειτε φιλτραρεις με ενα υπερσυγχρονο φιλτρο ειτε με μια παλια μπακατελα....
διαβαζω το ποστ σου γιατι προσπαθω αλλα ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω που θελεις να καταληξεις.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02970 seconds with 10 queries