Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maikl
μετρωντας τα ΝΟ3....Το οτι το νερο ομως πρεπει να αλλαζει εστω ποσοστιαια και σε ευλογο χρονικο διαστημα νομιζω οτι πρεπει να γινει κανονας 
|
Αυτο ακριβως ειναι το θεμα μου. Το "ευλογο" χρονικο διαστημα. Αυτο θελω να εξακριβοσω στο δικο μου μινι οικοσυστημα ωστε να ξερω ποια ειναι τα ορια του. 1ον για να μην τα ξεπερασω ποτε, 2ον για να μην σπαταλαω νερο που κακα τα ψεματα απο τα παιδια μου θα λειψει σε βαθος χρονου, κ 3ον γιατι μπορει σαν κοστος να ειναι αμελητεο αποσπασματικα αλλα επι συνολου δεν παυει να ειναι κοστος ειτε μιλαμε για νερο απιονισμενο ειτε για Α/Ο με αντιχλωρια, θερμοστατες, τυρφη, κτλ. Τελος δεν μιλαμε να γινει κανονας κατι που ειναι κανονας τοσα χρονια αλλα αναλογα τα λιτρα κ την ιχθυοφωρτηση αν μπορουμε να αραιωσουμε τις αλλαγες νερου.
Να δωσω ενα παραδειγμα ωστε να γινω πιο κατανοητος. Στα παλιοτερης τεχνολογιας αμαξια αλλαζαμε λαδια καθε 5.000χλμ. Σε επομενης γενιας αμαξια πηγε η αλλαγη στα 7.500-10.000χλμ λογο καλυτερης ποιοτητας λαδιων αλλα κ κινητηρες με μεγαλυτερη ακριβεια λειτουργιας, ενω τωρα καταληξαμε να κανουμε αλλαγες πια στα 15.000χλμ. Καπως ετσι ισως να γινεται κ στα ενυδρεια μας. Παλια δεν ειπηρχαν καλα φιλτρα νερου η υλικα βιολογιας αλλα με την παροδο του χρονου κ της τεχνολογιας των υλικων αυτα ολα αναβαθμηστηκαν συν οτι πολλες τροφες πια δεν επιβαρυνουν το νερο οπως παλιοτερα. Οι γνωσεις μοιραζονται μεταξυ μας κ δεν ειναι επτασφραγγιστο μυστικο, οποτε θεωρω οτι ετσι θα ειναι εφικτο να γινουν κ αραιοτερες οι αλλαγες νερου. Κ μην ακουσω καποιον να λεει οτι συγκρυνω αμαξια με ψαρια. Ενα παραδειγμα εφερα εστω κ ατοπο για καποιους...