Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 11-02-04, 17:34
Το avatar του χρήστη fidel
fidel Ο χρήστης fidel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-09-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 86
Προεπιλογή Η αυτοψία θα δείξει

Δυστυχώς όταν ψάχνουμε να βρούμε λύση σε αυτά τα θέματα που αφορούν την αλληλεπίδραση του σεισμού με κατασκευές όπως είναι και τα ενυδρεία μιλάμε πάντα λαμβάνοντας υπόψη case studies και μετρήσεις που έχουν σε παρόμοιες περιπτώσεις, οπότε για τα ενυδρεία είναι μάλλον δύσκολο να πει κανείς κάτι με σιγουριά.
Το ότι θα χρειασθεί να έχουμε διάρκεια σεισμού πάνω από 30sec για να συντονισθεί το νερό του ενυδρείου με το σεισμικό κύμα δεν είναι απόλυτο και μάλλον δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της διάρκειας του σεισμού και του νερού του ενυδρείου.
ΙΜΟ τα εντοιχισμένα ενυδρεία πρέπει να είναι τα πιο επικίνδυνα καθώς όπως όλοι θα έχουμε δει αυτό που αστοχεί σε ΚΑΘΕ περίπτωση σεισμού είναι τα πλακάκια του μπάνιου ή της κουζίνας, τα τζάμια των παραθύρων ή των πορτών οπότε στην ίδια κατηγορία μπαίνουν και τα τζάμια των ενυδρείων που είναι εντοιχισμένα καθώς αδυνατούν να παρακολουθήσουν την "κίνηση" των γύρω τοίχων και δεν είναι καθόλου παραμορφώσιμα οπότε αστοχούν "ψαθυρά" δηλάδή απότομα, δίχως προειδοποίηση και χωρίς να έχουν παραμορφωθεί αρχικά.
Συγγνώμη για τα πολλά που γράφω αλλά το εν λόγω θέμα με είχε απασχολήσει και εμένα. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, στα έργα σε σημεία όπου έχουμε παρόμοια υλικά όπως είναι μεγάλες τζαμαρίες (γενικά υλικά τα οποία αστοχούν ψαθυρά και έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τους τοίχους που τα ορίζουν παρεμβάλλουμε υλικά αφρώδη, περίπου όπως είναι το φελιζόλ δημιουργώντας αρμούς οι οποίοι να ανακόψουνα και να απορροφήσουν τα σεισμικά κύματα "πριν περάσουν" στο υλικό που μας ανησυχεί. Δεν έχω ιδέα εαν συμβαίνει κάτι παρόμοιο και στα εντοιχισμένα ενυδρεία.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01399 seconds with 10 queries