Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 15-11-10, 20:32
Το avatar του χρήστη Ύδωρ
Ύδωρ Ο χρήστης Ύδωρ δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 09-08-2010
Περιοχή: Γαλάτσι
Μηνύματα: 127
Προεπιλογή

Η φωτοσύνθεση δεν σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με τα λιπάσματα που βάζουμε, με εξαίρεση το CO2 και το Excel. Τα υπόλοιπα στοιχεία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτεϊνών & αμινοξέων, ATP & ADP, DNA & RNA, φωσφολιπιδίων, γλυκοπρωτεϊνών, και πολλών ακόμα δομικών και λειτουργικών συστατικών του κυττάρου. Ακόμη, ο άνθρακας δεν χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ στη φωτοσύνθεση. Αποτελεί τη βάση ΟΛΩΝ των οργανικών ουσιών στη φύση και όχι μόνο των σακχάρων.
Είναι προφανές πως την ημέρα γίνεται η μεγάλη εισροή ενέργειας στο φυτικό κύτταρο, που με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης παράγεται και αποθηκεύεται ως καυσιμοι ή δομικοί υδατάνθρακες (γλυκόζη, άμυλο, κυτταρίνη, κλπ). Επίσης παράγεται και ΑΤΡ (το άμεσο "ενεργειακό νόμισμα" όλων των κυττάρων) που μπορούμε να το φανταστούμε σαν φορτισμένη μοριακή μπαταρία (η ξεφόρτιστη είναι το ADP). Το ΑΤΡ που παράγεται όμως από τους χλωροπλάστες καταναλώνεται άμεσα και επιτόπου, κυρίως στη ΣΥΝΘΕΣΗ γλυκόζης και δευτερογενώς και άλλων υδατανθράκων. Δεν προλαβαίνει να χρησιμοποιηθεί για άλλες αναβολικές λειτουργίες, όπως σύνθεση πρωτεϊνών, κλπ.
Για αυτές τις λειτουργίες χρησιμοποιείται η ενέργεια που παράγεται από την κυτταρική αναπνοή, όπου η γλυκόζη οξειδώνεται σε CO2 και νερό, δημιουργώντας ενέργεια (πάντα με τη μορφή του ΑΤΡ). Η αναπνοή δεν γίνεται στους χλωροπλάστες, όπως η φωτοσύνθεση, αλλά στα μιτοχόνδρια. Επιπλέον, γίνεται όλο το 24ωρο και άσχετα από την παρουσία φωτός.
Το ΑΤΡ που παράγεται όλο το 24ωρο από την αναπνοή, είναι αυτό που τροφοδοτεί με ενέργεια όλες τις υπόλοιπες αναβολικές (=σχετικές με τη σύνθεση και όχι τη διάσπαση) λειτουργίες, όπως πρωτεϊνοσύνθεση, σύνθεση φωσφολιπιδίων, DNA & RNA, κυτταρίνης-αμύλου από τη γλυκόζη, πολλαπλασιασμός των κυττάρων, κλπ.
Είναι λοιπόν προφανές πως το φυτικό κύτταρο "λειτουργεί" σε 24ωρη βάση, και η ανάγκη για θρεπτικά υλικά υφίσταται εξίσου μέρα-νύχτα. Γι'αυτό, απορρόφηση θρεπτικών συστατικών γίνεται εξίσου όλο το 24ωρο (με εξαίρεση τις μορφές του άνθρακα - CO2, ανθρακικά ιόντα, excel, κλπ που απορροφούνται περισσότερο την ημέρα, όταν η ανάγκη είναι μεγαλύτερη).
__________________
Όσο ζω θα ελπίζω...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01699 seconds with 10 queries