Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-11-10, 17:21
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Τηλέμαχος Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα φυτά με τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν από το έδαφος (ή από το νερό στην περίπτωσή μας) κάνουν τη φωτοσύνθεση.
Λοιπόν:
Με το νερό (Η2Ο) και τα άλατα που παίρνει το φυτό από τις ρίζες του, με το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) της ατμόσφαιρας, με τη χλωροφύλλη και την ηλιακή ενέργεια παράγει γλυκόζη (C6H12O6). Η γλυκόζη ύστερα διασπάται στα μιτοχόνδρια και έτσι παίρνει ενέργεια το φυτό. Βέβαια και τα άλλα θρεπτικά συστατικά διασπούνται στα κύτταρα και έτσι πετυχαίνονται οι λειτουργίες του φυτού.
Αυτά κάνουμε τώρα στη βιολογία.
ΑΛΛΑ! Όπως ξέρουμε τα φυτά πρέπει να τα ποτίζουμε νύχτα. Τί σχέση έχει αυτό όμως;
Σωστά! Αυτά όμως δε μας λένε πως χρησιμοποιούνται τα ΝPK. Δε φαίνεται να εμπλέκονται στη φωτοσύνθεση, άρα δεν μας βοηθά το ότι η φωτοσύνθεση γίνεται (φυσικά) τη μέρα...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αλεξάνδρα Κατσούρη Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολες οι υποθέσεις που βασίζονται σε νόμους της βιολογίας έχουν λογική. Κάποιες όπως βλέπουμε αντικρούονται ίσως. Υπερισχύει το να λιπαίνουμε στο φώς. Εχω δεί φυτά (η ροτάλα μου το κάνει) να ανοιγουν τα φυλλα τους μόλις ανάβουν τα φώτα, σαν να ξυπνάνε. Θεωρώ ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή της λίπανσης τότε,....
Γιατί; Τα φυτά ανοίγουν τα φύλα γιατί αρχίζει η φωτοσύνθεση, και ετοιμάζονται να φτιάξουν σάκχαρα. Γιατί να πρέπει να απορροφάνε τα ανόργανα συστατικά την ίδια περίοδο, αφού δεν τα χρειάζονται (;; για να φωτοσυνθέσουν;

Χμμμ.. έχω την αίσθηση ότι είμαστε σε βαθειά νερά, και μόνο κάποιος γνώστης της βιολογίας των φυτών μπορεί να μας διαφωτίσει... πάντως θα ψάξω και στο google scholar...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01448 seconds with 10 queries