Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-11-10, 16:17
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tasos12 Εμφάνιση μηνυμάτων
Φυσικά και μου άρεσε, πολύ!!
Τους καρδινάλιους τους πήρα πιο μετά, για αισθητικούς λόγους, ρωτώντας τον πετσοπά αν ταιριάζουν.

Άρα με pH γύρω στο 7 είναι όλοι οκ?
Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορώ να ανεβάσω το pH προσθέτοντας λίγη μαγειρική σόδα, προσέχοντας η μεταβολή του pH να μην είναι μεγαλύτερη του 0.2 την ημέρα. Ισχύει?
Να το επιχειρήσω?
Οι καρδιναλιοι ζουν στις τελειως αντιθετες συνθηκες απο τα molly.
Οι καρδιναλιοι σε ξυδι και τα molly σε αλατι.
Εννοω οι καρδιναλιοι σε μαλακο και οξυνο νερο ενω τα molly και σε υφαλμυρο. Μαλιστα πολλες φορες στο ενυδρειο με Molly μπαινει εξ επι τουτου ενυδρειακο αλατι. Αν το κανεις αυτο στους καρδιναλιους θα τους αποχαιρετησεις στο πι και φι.

Το pH 7 ειναι οριακα ψηλο για τους καρδιναλιους και οριακα χαμηλο για τα molly. Δεν θα μπορεσεις ποτε να το κρατησεις τοσο σταθερο, αλλα ακομα και αν το κρατουσες δεν θα ηταν κανενα απο τα ειδη αυτα στα καλα του ποτε.

Την απαγορευση της αλλαγης 0,2 του πεχα την ημερα την θεωρω μεγιστο μυθο. Αν παρεις ενα ψαρι και μαλιστα πολυ ευαισθητο κλπ και το ριξεις μπλουμ απο το ενα νερο στο αλλο ΙΣΩΣ εμφανισει καποιο προβλημα που δεν πιστευω να ειναι κατι παραπανω απο στρες για λιγο μεχρι να ρυθμισουν το πεχα μεσα στο σωμα τους. (φυσικα αυτη η αποτομη απορυθμιση αν γινεται συχνα και σε μεγαλυτερο βαθμο διαφορας πεχα, θα μειωσει το προσδοκιμο ζωης τους. Αυτο γινεται τουλαχιστον στον ανθρωπο αποτι ξερω)
Εγω παντως εχω κανει αλλαγες νερου που μεσα σε 20 λεπτα εχω ανεβασει το πεχα 1 ολοκληρη μοναδα και δεν εχω παρατηρησει ουτε μακροχρονα καποιο προβλημα.
Και σε οχι σε τοσο ευκολα ψαρια.

Page generated in 0,01947 seconds with 10 queries