Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 29-01-04, 11:33
scubapol Ο χρήστης scubapol δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-10-2003
Περιοχή: KALLITHEA
Μηνύματα: 53
Προεπιλογή

Όπως με πληροφόρησε κάποιος οικογενειακός φίλος που δούλευε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη είναι πολύ προσφιλής η ανάμιξη τσιμέντου και τέφρας επειδή υποτίθεται οτι ενισχύει την αντοχή του πρώτου. Θα σας ενημερώσω αν αυτό ισχύει τελικά, επειδή τους τελευταίους δυο μήνες εργάζομαι στα κεντρικά μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας και είναι πολύ εύκολο να ρωτήσω κάποιον πολιτικό μηχανικό.

Γιατί θέλεις να χρησιμοποιήσεις τσιμέντο θαλάσσης;

Εγώ χρησιμοποίησα τσιμέντο ταχείας πήξεως με τον εξής τρόπο: Αγόρασα θρυματισμένο κοράλι (αραγονίτη) διαμέτρου περίπου ο,3-0,6 cm με 27 περίπου ευρώ το σακί από το Pet Shop της Λεωφ. Αθηνών. Τον τοποθέτησα μέσα σε κουτιά παπουτσιών και στον πάτο θηκών απο αυγά που πουλάνε στα super market. Ανάμειξα το τσιμέντο με άμμο και νερό ωστε να φτάσει στην επιθυμητή ρευστότητα. (Να παίρνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ το καλούπι του σχήματος μέσα στο οποίο χύνεται -οσο πιο ρευστό τόσο πιο καλά-). Έριξα το τσιμέντο μέσα στις αυγουλιέρες μέχρι να γεμίσουν τελείως ενώ στις θήκες παπουτσιών έφτιαξα διάφορα σχέδια (εννοώ οτι δεν τις γέμισα τελείως ωστε να γίνουν απλώς παραλληλόγραμμες πέτρες). Έπειτα κατευθείαν έριξα πάλι απο πάνω τους αραγονίτη ώστε να καλυφθουν όσο το δυνατόν περισσότερο .

-Αν χρησιμοποιήσεις αυγουλιέρες προτίμησε πλαστικές, επειδή στις άλλες θα σου βγεί το λάδι να απομακρύνεις το χαρτονένιο καλούπι απο τις άπειρες πτυχές του στερεοποιημένου τσιμέντου.-

Έπειτα από δύο ημέρες αφαιρείς τα καλούπια και τοποθετείς τις πέτρες σου μέσα σε νερό προκειμένου να αποροφήσει το τσιμέντο όσο νερό χρειάζεται και να αποκτήσει τη μέγιστη μηχανική του αντοχή (απο ότι διάβασα απαιτείται περίπου ένας μήνας).
Το νερό αλλάζεται περίπου κάθε 2 ημέρες για να μην μουχλιάσει αλλά και για να απομακρυνθούν όσες επιβλαβείς χημικές ουσίες -απο το τσιμέντο- μπορούν απο αυτήν την διαδικασία.

Πρέπει να τονίσω οτι κατέφυγα στην επιλογή του ''τσιμέντου'' ύστερα από παρότρυνση του Αλέξανδρου (ahar) . Οι τιμές για πραγματικό live rock είναι αρκετά τσιμπημένες και αν φτιάξεις ένα μεγαλούτσικο ενυδρείο βγαίνεις απ' το παράθυρο

Εγώ έχω μείνει σε αυτήν την φάση του ποτίσματος των πλακών τσιμέντου μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη με γλυκό νερό.

Η απορία μου είναι η εξής: Εστω οτι τοποθετώ τις πλάκες μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο μαζί με έναν δυνατό κυκλοφορητή έναν θερμοστάτη νερού για 300 λίτρα και φυσικά το απαραίτητο θαλασσινό νερό. Ας πούμε και οτι κάποιος (χμμμμμ) μου δίνει ξύσματα κοραλιογενούς άλγης απο τα τζάμια του ενυδρείου του. Για να στρωθούν οι πέτρες θα πρέπει στην πλαστική δεξαμενή να μπούν και κάποιοι κάτοικοι (σαλιγκάρια ίσως, άντε και καμιά γαρίδα στο τσακίρ το κέφι).Αυτοί οι κάτοικοι θα μπορούν να δώσουν στο νερό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προκειμένου το περιβάλλον να αρχίσει να αναπτύσεται.

Τί να βάλω μέσα και πόσα lt νερό θα ήταν καλό για ένα τέτοιο εγχείρημα; (Οι πέτρες είναι περίπου καμιά δεκαριά μεγαλούτσικα κομμάτια - 1/2 με 1 Kgr το ένα - )
__________________
Μιχάλης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01745 seconds with 10 queries