Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 20-10-10, 15:09
domianos Ο χρήστης domianos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 17-10-2010
Περιοχή: Χολαργός
Μηνύματα: 16
Προεπιλογή

Πήρα λοιπόν την απόφαση και απέκτησα ένα ενυδρείο των 120lt.
Πρώτη κίνηση έβαλα τα ψαράκια μου σε ένα βοηθητικό των 10lt και άρχισα τις χειροτεχνίες. Έκοψα τα σφουγγάρια του παλιού στα μεγέθη των νέων και έκανα αντικαταστάσεις όπου μπορούσα . Κατόπιν έβαλα το υπόστρωμα για τα νέα μου φυτά, μετά το χαλίκι, 2 ξύλα (αφού τα έπλυνα καλά) και μερικά διακοσμητικά από το προηγούμενο ενυδρείο. Γέμισα το καινούργιο με το νερό του παλιού, συμπλήρωσα με νερό βρύσης (προσέθεσα και αποχλωριοτικό φυσικά) και περίμενα μέχρι το νέο μου νερό να φτάσει στην θερμοκρασία του παλιού. Κατόπιν έβαλα τα ψαράκια μέσα (τα οποία χάρη στην αρχική βοήθεια του φίλου panos-alex/polis και research στο internet κατάφερα να βρώ και τι ακριβώς είναι το καθένα - επισυνάπτω και την φωτο παρακάτω.)
Πριν από αυτά έβαλα τα 11 συνολικά νεογέννητα black molly τα οποία βρήκαν την ευκαιρία να προσαρμοστούν και να βρούνε κρυψώνες στα ξύλα.

Τα ψάρια μου αν και σίγουρα θα το πάθανε το μικρό τους stress δείχνουν να προσαρμόζονται κάθε ώρα που περνάει. Κάνω συνεχείς μετρήσεις για να δώ την ποιότητα του νερού αλλά επειδή κατάλαβα ότι τα sticks.. δεν είναι και τα πιο έγκυρα, αγόρασα σήμερα κα τεστ σταγόνων.
Με βάση τα χαρακτηριστικά των ψαριών που έχω, κατάλαβα ότι οι καρδινάλιοι και οι ροδόστομοι δεν έχουν συμβατότητα σε Ph με τα υπόλοιπα. Άρα θα πρέπει να βρω μία λύση. Ο ένας καρδινάλιος όπως μου είπε και ο φίλος panos-alex/polis έχει κάτι σαν ΙΚ αλλά στο petshop μου είπαν πως εάν ήταν ΙΚ θα είχαν κολλήσει ήδη και τα άλλα, και μου έδωσε ένα φάρμακο (FMC plus) το οποίο να πω την αλήθεια το φοβήθηκα (έχω και τα νεογέννητα μέσα) και δεν το έβαλα. Τι να κάνω? Μήπως να αποχωριστώ τον άρρωστο καρδινάλιο;

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01892 seconds with 10 queries