Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από oscar
... αυτό που ζητάω είναι νέες ιδέες πάνω στην κατασκευή τέτοιου φίλτρου ... κάποια παραλλαγή ίσως !!!
|
Για μεγαλύτερη ευκολία στην αφαίρεση των υλικών μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυναικείο καλσόν ή να τοποθετήσεις τα υλικά μέσα σε ένα δοχείο απο πλεξικλας.
Προτιμώ το καλσόν.
Ενα απο τα μειονεκτήματα σαυτόν τον τύπου φίλτρου είναι ότι έχει μικρή επιφάνεια (συνήθως 10Χ10) με αποτέλεσμα το νερό να περνάει με μεγαλύτερη ροή μέσα απο τα υλικά φιλτραρίσματος.
Στα εξωτερικά φίλτρα η επιφάνεια φιλτραρίσματος είναι πάντοτε μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του νερού και να περνάει με μικρότερη ταχύτητα μέσα απο τα υλικά (άρα και καλύτερο φιλτράρισμα του νερού-καλύτερη απόδοση).
Εχει όμως και ένα πλεονέκτημα αυτό το φίλτρο.
Αν υπάρχει ρυθμιζόμενη θυρίδα κοντά στην επιφάνεια του νερού και η ροή κατευθύνεται στο φίλτρο τότε η επιφάνεια του νερού μένει πάντοτε καθαρή.
Θέλει και απαραίτητα κάποιο προστατευτικό για να μην περνούν τα ψάρια απο μέσα.
ΥΓ.
Η θυρίδα θα πρέπει να έχει λιγότερο απο 6 cm πλάτος (για μεγαλύτερη ταχυτητα ροής του νερού) και να ρυθμίζεται στο ύψος.
Το κάτω άνοιγμα εισαγωγής του νερού στο φίλτρο συνεχίζει να παραμένει.