Παράθεση:
Για αυτο και δεν πρεπει να "χανουμε" ψαρια τα οποια μερικες φορες τα εχουμε χρυσοπληρωσει.
|
Ειδικα στο θαλασσινο ενυδρειο....
Ενα απο τα φτηνα μου ψαρια κανει 60€ και μια ανεμώνη 40€.
φανταζεσαι να παιρνω το κοραλι να σκαω 150€ και να παω σπιτι και την αλλη μερα να ειναι γκαγκα;;;;
Δυστηχως μου έχει συμβει.... και το κοραλι το περιμενα 4 μηνες να έλθει και να έχω τα λεφτα...
Φυσικα και το κλαψα μοναχος μου.... δεν λενε τετοια πραγματα στην συμβια κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.... όχι ότι θα έκλαιγε το κακόμοιρο το ζωντανο.... Θα μου σπαγε 150 τασακια στο κεφαλι με τα νευρα που είχε....
Καλες οι θεωρίες Εφη μου , αλλα ξέρεις σε ποσες θεωρίες θυσιασα χ τόνους ψαρακια όταν μαθαινα (και συνεχίζω να μαθαίνω) εδω και 18 χρόνια;
Ακομα πειραματίζωμαι αλλα τώρα ξερω τι μπορει να παει στραβα και το (συνηθως) προλαβαινω....
Και το 99% των θεωριων μου βασιζεται σε ήδη υπαρχουσες και λειτουργικες θεωριες... και βασικες αρχες της υδροβιολογιας και βιολογιας - χημείας..
Φυσικο είνια να θες τα ψαρακια σου να περνανε όσο το δυνατον καλυτερα αλλα μην ξεχνας ότι για να είναι ανετο 1 ψαρι πρεπει οι συνθηκες διαβιώσης του να προσομοιάζουν όσο το δυνατον το φυσικο του περιβάλλον. Και στο φυσικο περιβάλλον του Αγγελοψαρου (Pterophyloum Scalare) δεν υπάρχουν τιγράκια ούτε σκατ (Scatophagous). Έιναι σαν να κλείνεις σε ένα κλουβι μια γατα και καμποσα ινδικα χοιριδια . στην αρχη δεν θα τα πειραξει... αλλα μην παραξενευτεις αν μια μερα βρεις νεκρα κανα -δυο...
Καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου και την αναγκη σου να δείς και να νιώσεις ότι εχεις φτιαξει κατι όμορφο αλλα δυστηχως για εμας όπως όλα τα χομπι που ασχολούνται με εμβυα όντα , έτσι και αυτο απαιτει υπομονη, χρόνο, και να μενεις σε μερικές βασικές αρχές.
Παντα φιλικα
Αλέξανδρος.