Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-01-04, 23:36
Το avatar του χρήστη ahar
ahar Ο χρήστης ahar δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Αθήνα Ν.Σμυρνη
Προεπιλογή

(χμμμ βλεπω ότι μεχρι να τα γραψω όλα αυτα παλι με προλαβε ο Γαυρος)

Αγαπητη Έφη.

Κανενας ουτε θελει να σου την "πει" ούτε κίολας να σε βαλει να ξοδεψεις λεφτα. Οι περισοτεροι εδω μεσα ειναι πιστεψε με μισθοσυντηρητοι και με όχι ιδιαιτερα υψηλα εισοδηματα . Την πατεντα που έχω κανει στην αρχη της σταδιοδρομιας μου με τα ενυδρεια ακριβως να γλυτώσω λεφτα (καθοτι τότε ήμουν ακόμα μαθητης ) ούτες που τολμαω να την σκεφτώ τωρα.

Ηξερες πχ ότι με το ήδη υπαρχον μπαστούνι αέρος που έχεις , και ενα μπολακι πχ τυπου σανιτας ή ένα σφουγγαρι μπορεις να φτιάξεις ένα απο τα ποιο αποτελεσματικα φιλτρα που υπάρχουν στο χόμπυ;
Το κοστος ; πρακτικα τίποτα..
Τα υλικα που θα βάλεις μέσα; Λιγο ξυλοκαρβουνο κοπανισμένο σε ενα κοματι απο ενα παλιο καλσον . Και λίγο χαλικι του ενυδρειου.
Οπως βλέπεις δεν χρειαζονται και ιδιαιτερα κοστη .

Αυτό που θέλουν να πουνε και οι υπολοιποι είναι ότι καλυτερα ένα να ακουσεις "ψημενους" χομπιστες με 2 και 3 ενυδρεια μινιμουμ ο καθενας στο ενεργητικο του παρα αυτα που λενε καποιοι που, ναι ίσως να έχουν καποιο ενυδρειο με ψαρακια μεσα αλλα που απλα είναι κατι το διακοσμιτικο για αυτους (ναι έχω δει ενυδρειο με δαντελα απανω) .

Δεν είσαι η πρωτη περιπτωση ατόμου και μαλιστα προσφατη που κάνει αυτη την συζήτηση (σε παραπέμπω
εδώ για χαρακτηριστικο παραδειγμα ) και ίσως οι φίλοι μας έδω μεσα κάπου έχουν βάρεθει να βλεπουν όλο τα ίδια και τα ίδια και όταν πηγαίνουν να προσφέρουν την βοηθεια τους να βλέπουν ότι καπου τους την λένε κίολας (χωρις παρεξήγηση πάντα).

Εγω απο την πλευρά μου θα σου συνηστούσα να διαβάσεις αρκετα το board που γιαυτό τον λογο άλλωστε δημιουργήθηκε , και να μας θέσεις τις απορίες σου.
Να είσαι σίγουρη ότι θα λάβεις απαντησεις και κατα 99% σωστες.
Ολοι χαιρόμαστε όταν βλέπουμε έναν νεό φίλο ή φίλη να μπαινει στο χόμπι και λυπομαστε να τον/την βλεπουμε να αποχωρει. Και όλοι θέλουμε να βοηθησουμε .

Οσον αφορα τα τεστ τώρα.
Εαν κανεις αλλαγες νερου συχνες (1 με 2 την εβδομαδα) με τα ψαρια που έχεις δεν θα έχεις ιδιατερο προβλημα αλλα αυτό δεν σημαινει οτι καποια στιγμη δεν θα πρεπει να τα "αραιώσεις" λιγο. Αλλα καλο είναι να βρεις καποιο τρόπο να κανεις κάποιες μετρησεις. Ισως καποιος απο τους αλλους φιλους μας στην Θεσσαλονικη αν σε βοηθουσε έτσί ώστε και εμεις να παρουμε μια ιδεα απο 1ο χερι τι ακριβως συμβαινει και εσυ να μαθεις πως γίνονται αυτα τα τέστ.

Οι αλλαγες νερου (ενα 20%-30%) με τον ογκο ψαριών που έχεις ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ και δεν ειναι απλα προεραιτηκές..

Φιλικα ( και ελπιζω να διαβασω και περισσότερα εκ μέρους σου )
Αλέξανδρος
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01616 seconds with 10 queries