Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 14-10-10, 23:25
Το avatar του χρήστη Dimis
Dimis Ο χρήστης Dimis δεν είναι συνδεδεμένος
Διαχειριστής
 
Εγγραφή: 20-05-2008
Περιοχή: Μεγαρα Αττικης & Χαλανδρι
Μηνύματα: 3.889
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από filebox Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρέθηκαν στην κατοχή μου 5 zebra danio τα οποία χρησιμοποιούνταν σε πείραμα βιολογίας στο πανεπιστήμιο (έρευνα ως προς την ανάπτυξή τους, μη φανταστείτε τρομακτικά πράγματα) και τώρα μετά την λήξη του προορίζονταν για θανάτωση.

Προσφέρθηκα να τα υιοθετήσω (εδώ κολλάει ο τίτλος) και τα παρέλαβα σε μια πλαστική μπουκάλα νερού με μοναδικές προφορικές οδηγίες να τους αλλάζω μέχρι το μισό νερό κάθε 3 μέρες από μία μπουκάλα που έχω στην άκρη για να εξατμίζεται το χλώριο. Κάθισα και διάβασα διάφορα πράγματα για τα ψαράκια αυτά στο ίντερνετ και μιας που τώρα τα έχω σε μια γυάλα 2lt και φαίνονταν κάπως φυλακισμένα είπα να τους πάρω ένα κανονικό ενυδρείο να μπορούν να κολυμπήσουν λίγο παραπάνω.

Έτσι βρέθηκα εδώ όπου πέρασα σχεδόν όλο το απόγευμα διαβάζοντας διάφορα στο φόρουμ, ομολογώ τρόμαξα λίγο για τις αμμωνίες και τα άλλα που μπορεί να μου σκοτώσουν τα ψαράκια και σίγουρα κατάλαβα ότι τα ταλαιπωρώ στην γυάλα... Οπότε βουρ για ενυδρείο!

Μιας που τα χρήματα σίγουρα δεν περισσεύουν θα ήθελα να μου προτείνετε το σωστό μέγεθος ενυδρείου για τα 5 ψαράκια αυτά και αν πάνε όλα καλά λίγα ακόμα άλλου είδους για να τους κάνουν παρέα στο μέλλον (ίδιου μεγέθους λογικά). Μαζί υπολογίζουμε 2-3 εύκολα φυτά για να ισορροπούν το περιβάλλον. Να σημειώσω πως είναι η πρώτη μου επαφή γενικά με το χόμπι.

Άρα συνοψίζοντας οι απορίες μου είναι:
1. Τι μέγεθος ενυδρείου χρειάζομαι (εγώ θα έπαιρνα 30lt για οικονομικούς λόγους αλλά αν είναι μικρό και στο μέλλον χρειάζομαι μεγαλύτερο να πιεστώ) Μινιμουμ 60 λιτρα,στις αγγελιες του φορουμ αυτην την στιγμη τρεχουν κατι πωλησεις στα 100 λιτρα πακετο σε πολυ καλες τιμες.Αλλιως εχουν τα καρφουρ ενυδρεια κατοσταρια με 90 ευρω νομιζω και βαση,φιλτρακι,φωτισμο.
2. Τι (εύκολα) φυτά να τους βάλω Ανουμπιες,μικροσοριουμ,βαλλισνεριες,κερατοφυλλο,δε ν θελουν ιδιαιτερο φωτισμο ουτε λιπασματα ουτε υποστρωματα.
3. Τι είδους ψαράκια θα τα πήγαιναν καλά μαζί τους στο μέλλον (εύκολα αλλά όμορφα) και σε τι ποσότητες (για να τα υπολογίσουμε στο μέγεθος του ενυδρείου) Μαζι τους θα πηγαιναν πολλα ψαρακια,αλλα αυτο θα το βρουμε οταν αγορασεις το ενυδρειο και δουμε τα λιτρα και την φιλτρανση,οποτε αστο για μετα.
4. Αν οι υπολογισμοί "φίλτρο εσωτερικό με ροή 3 φορές τα λίτρα την ώρα, θερμαντικό 1W/lt, φως 0,3-0,5W/lt" ισχύουν Ειναι γενικοι κανονες αλλα ναι,απο εκει ειναι μια καλη εκκινηση,φιλτρο και 5-6 φορε τα λιτρα καλα ειναι,αναλογα με την ιχθυοφορτιση και τον ογκο υλικων φιλτραρισματος.
5. Αν χρειάζεται κάποιο ειδικό χημικό για να βγάζει το χλώριο ή το να το κρατάω την μπουκάλα αρκεί Παρε ενα μπουκαλακι αντιχλωριο απο τις γνωστες εταιριες (tetra,sera,api,seachem,ocean nutrition)
6. Αν είναι σωστό να βάλω τα ψαράκια στο ενυδρείο πριν αυτό κάνει το στρώσιμο μιας που στην γυάλα κακοπερνάνε σίγουρα και είναι επικίνδυνο Βαλε απο σημερα κιολας αγγελια οτι ζητας μπολι,οποτε απο την στιγμη που παρεις το ενυδρειο την ιδια κιολας ημερα θα εχεις το μπολι ωστε το φιλτρο σου να αποκτησει αμεσα την αποικια βακτηριων και να τοποθετησεις αμεσα τα ψαρια σου.
7. Πόση τροφή να τους βάζω (διάβασα ότι μπορούν να φάνε σε 30'' για 2 φορές τη μέρα). Τώρα τρώνε την κλασική τροφή ψαριών σε νιφάδες που τρίβω στο χέρι. Την κλασικη σε φυλλαρακι η σε μικρο κοκκο,δυο φορες την ημερα οσο μπορουν να φανε σε 30 δευτερα ειναι μια χαρα.
8. Χρειάζομαι τα τεστ του νερού NH4, NO3, NO4 τελικά για τόσο λίγα ψάρια; Τα χρειαζεσαι ναι,αλλα μιας και ειναι ελαχιστα τα ψαρια σου και εχεις αμεση αναγκη ενυδρειο να τα βαλεις αστα για αργοτερα αν δεν διευκολυνεσαι.
9. Χρειάζεται να πάρω "γλύφτη" (δεν ξέρω αν το λέω καλά); Όπου έχω δει ενυδρείο έχουν ένα τέτοιο ψάρι (σκούρο με μουστάκια που κάθεται στο βηθό και υποτίθεται καθαρίζει τα απορρίμματα των άλλων ψαριών) Σαφως και δεν χρειαζεσαι,και σαφως και δεν τρωει τα "απορριμματα αλλα τα αποφαγια και την αλγη,εκτος αυτου ομως χρειαζεται και τροφη δικη του σε ταμπλετες,αστο κι αυτο παρα πισω,θα εξαρτηθει απο τα λιτρα σου και τις παραμετρους του νερου.
Δεν ήμουν προετοιμασμένος να πληρώσω 100-200 ευρώ οπότε ότι μπορούμε να "κόψουμε" ευπρόσδεκτο.
Οπως ειπα βουρ στις αγγελιες για να δεις αν υπαρχει κατι καλο για τα μετρα σου,αλλιως καρφουρ.Δες και εδω να παρεις μια ιδεα http://www.osmosisaquariums.gr/index...emart&Itemid=1
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
Οτι απορια εχεις εδω ειμαστε,επισης δες στις αγγελιες για φυτα και λοιπο εξοπλισμο.
__________________
"Όταν μια γυναίκα κοιμάται μονή,είναι ντροπή για όλους τους άνδρες του χωριού..." Ν.Καζαντζακης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02169 seconds with 10 queries