Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-10-10, 20:22
Το avatar του χρήστη maria1983
maria1983 Ο χρήστης maria1983 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: χολαργός
Προεπιλογή ιστορίες για αγρίους

Λοιπόν έμεινα εκτός ενυδρειακών καταστάσεων για ένα σεβαστό διάστημα για να ηρεμήσω από το κακό που με βρήκε!
Αρκετοί από σας θα θυμάστε την ιστορία με τα άρρωστα γκάπυ του ενυδρείου μου (βασικά σας έιχα πρήξει το περασμένο εξάμηνο) τα οποία πλέον όλα είναι στον άλλο κόσμο! Την γράφω λοιπόν από την αρχή ώστε να τη διαβάζουν όλοι προς γνώση και συμμόρφωση!
Το ενυδρείο ήταν στρωμένο όταν μπήκαν μέσα τα ψάρια (4 γκάπυ και 4 πλάτυ). Οι μετρήσεις του ήταν τακτικές και ποτέ δεν έδειξαν καμία απόκλιση από τις φυσιολογικές τιμές. Παρόλα αυτά σε διάστημα 1-2 μήνες από την είσοδο των ψαριών, άρχισαν οι θάνατοι. Πέθαναν όλα τα ψαράκια συν κάποια μωρά που είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει αρκετά. Είχα ένα θάνατο τη βδομάδα περίπου, με νεκρά διαστήματα στο ενδιάμεσο (λόγω αντιβίωσης) κατά τα οποία μόλις χαιρόμουν ότι ξεπεράστηκε η ασθένεια, τσουπ κι άλλος θάνατος. Τα ψάρια εμφάνισαν συμπτώματα gill disease, dropsy, κόκκινα σημάδια που έμοιαζαν με αιμορραγική σηψαιμία (σε διαφορετικά ψάρια, όχι όλα τα συμπτώματα σε ένα) και ένας αιφνίδιος θάνατος. Αν τα συμπτώματα τα έβλεπα εγκαίρως, απομόνωνα το ψάρι σε καραντίνα και έκανα θεραπεία με furan2 στην οποία το ψάρι ανταποκρινόταν σε 2 ως 4 μέρες θεραπείας. Μετά από διάστημα που το ξανάβαζα στο μεγάλο ενυδρείο αρρώσταινε ξανά και πέθαινε.Στο μεγάλο ενυδρείο γινόντουσαν μέρα παρά μέρα (σε κάποια φάση κάθε μέρα) αλλάγες πάνω από 50%. Επίσης είχα βάλει και αλάτι και είχα ανεβάσει θερμοκρασία (λάθος αυτό, το είδα μετά). Εν πάσει περιπτώσει δεν κατάφερα να τα σώσω, απολύμανα το κεντρικό ενυδρείο με υπερμαγγανικό αλλά πέθανε και το τελευταίο.
Το συμπέρασμά μου από όλη την ιστορία είναι ότι τα ψάρια είχαν κάποιο ανθεκτικό βακτηριακό στέλεχος το οποίο μου τα ξέκανε όλα. Το ψαρομάγαζο από όπου τα πήρα (για το οποίο έχω ακούσει κι από άλλους άσχημα λόγια) αποκλείεται να μην είχε θανάτους και όμως προτίμησε να τα πουλήσει...Κι έτσι εγώ έφαγα το πρώτους 6 μήνες από το ενυδρείο μου μετρώντας πτώματα και δίνοντας τρελά λεφτά σε αγορά εξοπλισμού και φαρμάκων και χωρίς να καταφέρω ακόμα να θαυμάσω το ενυδρείο μου υγιές και με πολλά ψαράκια.
Εν πάση περιπτώσει είπα σιγά σιγά να ξαναρχίσω να το στήνω. Θα κάνω κι άλλη απολύμανση με τα φίλτρα να δουλεύουν αυτή τη φορά (να είμαι σίγουρη ότι δε θα επιζήσει το μικρόβιο) και μετά θα το ξαναστρώσω. Λέτε ρε παιδιά να μην είναι αρκετό το υπερμαγγανικό; Μήπως πρέπει να ξεστηθεί τελείως; Έχω τα φυτά μέσα γι αυτό δεν το ξεστήνω εντελώς...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01618 seconds with 10 queries