Θέμα: ΡΙΤΙΝΕΣ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 03-12-03, 16:25
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Δυστηχως η καλυτερη περιπτωση για εσενα ειναι η αντιστρωφη οσμωση. Δεν υπαρχει και αλλη λυση ομως. Ειναι μονοδρομος.Οι ρητινες θα εξαντλουν την ικανοτητα τους παρα πολυ γρηγορα οποτε και ετσι θα σου ειναι ακριβες, Η τυρφη απλα κατεβαζει το ph και υποτηθετε οτι μαλακωνει το νερο αλλα αυτο συμβαινει σε πολυ μικρη κλιμακα εως ανυπαρκτη στο σκληρο νερο. Για εμενα ποιο καλη δουλεια κανει με το να εμπλουτιζει το νερο με χουμικα και τανικα οξεα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για καποια ψαρια και να ριχνει το ph και τιποτε αλλο (ΙΜΟ), εαν κανω λαθος οι ποιο ειδικοι δισκαδες κτλ να με διορθωσουν.

Και το μαξιλαρακι που μαλακωνει το νερο ειναι λαθος να μπει μεσα στο ενυδρειο γιατι οι κατοικοι του θα στρεσσαριστουν λογο της σχετικα αποτωμης αλλαγης των χαρακτηριστικων του νερου. Δηλαδη εχεις μαλακο νερο και κανεις μια αλλαγη, αυτοματα μεχρι το μαξιλαρακι (μαλλον αναφερεσε στο water softener pillow) να κανει δουλεια το νερο θα ειναι σκληρο και μετα παλι μαλακο και παει λεγοντας. Ξεχωρα οτι η αντιστροφη οσμωση αφαιρει και τα νιτρικα+διαφορα βακτηριδια ενω αυτο οχι. Απλα δεν νομιζω ειναι λυση για εσενα.

Η αντιστροφη οσμωση ειναι στην αρχη ακριβη αλλα μετα τα λεφτα σου τα βγαζεις με το παραπανω αφου μεχρι και να το πιεις εσυ αυτο το νερο θα μπορεις, που ειναι σαν βροχινο. Με τις οποιες ρητινες η μονη δουλεια που μπορεις να κανεις ειναι να εχεις ενα βαρελακι με εναν κυκλοφορυτη και εκει να βαζεις το νερο σου. Εκει θα ριχνεις το αντιχλωριο σου και μετα οτι αλλο θελεις. Θα αφηνεις την ρητινη να δουλεψει για 2-3 ημερες και το νερο σου θα ειναι ετοιμο.

Εαν σε ενδιαφερουν οι ρητινες υπαρχει καποιος που εχει πολυ καλες τιμες και προσιτες και την πουλαει χυμα. Βρισκεται στο Nεο Hρακλειο και ειναι η δουλεια του αυτη. Το τηλ του ειναι 210.2779911. Αρκετα μαγαζια (πολλα ενυδρειαδικα τις προμηθευονται απο εκει) στην αθηνα τις ρητινες του χρησιμοποιουν.
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01564 seconds with 10 queries