Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #28  
Παλιά 16-09-10, 08:08
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 21-08-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1.678
Προεπιλογή

Wow! ΟΚ - 4-5 είναι πολλά. Μπορείς να τα ρίξεις με αλλαγή νερού.
Με νιτρικά 20, τα φωσφορικά τα θέλεις γύρω στο 1,5.

Αλλά: όπως καταλαβαίνεις, ρίχνοντας τα φωσφορικά με αλλαγή νερού, θα πέσουν και τα νιτρικά. Οπότε, αν η ρουτίνα του ταϊσματός σου είναι δεδομένη και δεν θέλεις να ταϊζεις λιγότερο/περισσότερο προσπαθώντας να ρυθμίσεις έτσι τη λίπανση (στο κάτω κάτω τι τα νοιάζει τα ψαράκια; ), αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να μη ρίχνεις το γενικό σου λίπασμα (το οποίο σου προσθέτει P/N σε συγκεκριμένη αναλογία, η οποία στο δικό σου ενυδρείο δεν σε βολεύει όπως βλέπεις), και να αγοράσεις χωριστά λιπάσματα για φώσφορο και για άζωτο.

Μπορείς να βρεις σε ενυδρειακά (θα είναι ακριβά) ή να αγοράσεις υγρό κλύσμα για τα φωσφορικά (ναι, καλά διάβασες) και νιτρικό κάλιο σε σκόνη από μαγαζί με χημικά για να προσθέτεις νιτρικά αν χρειαστείς. Κάνε αναζήτηση για "DIY λιπάσματα". Θα θέλει λίγο πειραματισμό στην αρχή, αλλά μετά 2-3 μετρήσεις/λιπάνσεις θα βρεις την ισορροπία.

Για τη staghorn, νομίζω ότι αφαιρείς ότι μπορείς με το χέρι, αλλά η μόνη λύση είναι να διορθώσεις την ισορροπία Ν/P στο νερό (ή και να προσθέσεις CO2, αλλά σε χαμηλών απαιτήσεων δε νομίζω ότι σου χρειάζεται - άστο για αργότερα).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01398 seconds with 10 queries