Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 30-10-03, 10:19
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-03-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 369
Προεπιλογή

Κατ' αρχήν όσον αφορά τις μετρήσεις είναι απόλυτα απαραίτητες για τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας ενός ενυδρείου, ούτως ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όσο το δυνατό πιο κοντά στις συνθήκες του φυσικού βιότοπου για το κάθε είδος αλλά και για να ξέρουμε κατά πόσο λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός του ενυδρείου μας. Ας μη ξεχνάμε πως όσο καλύτερες είναι οι συνθήκες τόσο πιο ανθεκτικά είναι τα ψάρια μας απέναντι στις ασθένειες. Και δεν είναι μόνο η καλή οξυγόνωση του νερού που είναι απαραίτητη για τα ψάρια μας.
Ο ενεργός άνθρακας δε νομίζω να χρειάζεται εκτός και αν τοποθετήθηκε μετά από κάποια θεραπεία με σκοπό να απομακρύνει τα χημικά.
Αν δεν κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους θα έχουμε συνεχώς "αδικαιολόγητες" ασθένειες και απώλειες πολλές από τις οποίες δε θα ήταν καθόλου αδικαιολόγητες αν κάναμε μετρήσεις και διαπιστώναμε τις συνθήκες του ενυδρείου μας. Λυπάμαι που το λέω έτσι ωμά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Όσον αφορά το αγγελόψαρο σου αν οι τρυπίτσες τώρα εμφανίστηκαν ίσως πρόκειται για την ασθένεια Hole in the head που προκαλείται από τα Hexamita. Δεν έχω καθόλου εμπειρία από αυτή την ασθένεια (μακριά από τα ενυδρεία μου) ούτε ξέρω αν είναι συχνή στα αγγελόψαρα. Όποιος ξέρει περίσσότερα ας πει τη γνώμη του. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να κάνεις τις απαραίτητες μετρήσεις GH, KH, pH, NH3, NO2, NO3, και να μετά να διορθώσεις αν χρειάζεται τις συνθήκες του ενυδρείου σου.
Κουράγιο, περαστικά στο ψαράκι σου και το board εδώ είναι για κάθε βοήθεια.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01348 seconds with 10 queries