Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #67  
Παλιά 31-08-10, 13:58
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα έχω και κάποια βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο με τα φίλτρα (ναι,μετά το γάμο έλα να μου δείξεις πως θα το ξεκινώ ).Επιπλέον,έχω στα χέρια μου και μια Eheim Compact που μέχρι τώρα τη χρησιμοποιούσα για τις αλλαγές νερού.Αυτή πιστεύω πως θα με βοηθά αρκετά στην εξαέρωση.Έτσι δεν είναι?
Οχι δεν χρειαζεται η αντλια.
Αν ακουσεις πολυ αερα βγαλε τη πριζα απο το φιλτρο για μερικα δευτερολεπτα να φευγει ο αερας απο τους σωληνες και μετα ξαναβαλε τη. Ισως να χρειαστεις να το κανεις για 2-3 φορες.
(εγω το ξεκιναω ευκολα αφου εχω γεμισει με νερο απο το ενυδρειο μεχρι μερικα εκατοστα κατω απο το χειλος του καδου για να μην υπερχειλισει οταν το κουμπωσω)
Μετα το ξεχνας ή το συντηρεις προαιρετικα καθε 6-12 μηνες και ας μην εχει πεσει η ροη του για να αποφυγεις πιθανοτητα ανεβασμενων νιτρικων ή αιωρουμενα σωματιδια αναλογα το ενυδρειο.
Μπορεις και να καθαρισεις μονο τον ασπρο επιθεμα σε πιο συντομα διαστηματα ανοιγματος.

Υπαρχει πιθανοτητα, αναλογα τους ρυπους του ενυδρειου και την ωριμοτητα του, στην αρχη να εχεις περισσοτερους (ορατους) ρυπους αδιασπαστους και να χρειαστει συντομοτερα ανοιγμα.

Τα υλικα δεν τα αλλαζεις. Το Substart pro λιωνει με το καιρο και μικραινει και απλα προσθετεις καθε δυο χρονια λιγο καινουριο. (συντηρηση: το μισο, ελαφρυ κουνημα μεσα σε λεκανη με νερο απο το ενυδρειο)
Το ehhfimech δεν το αλλαζεις. (συντηρηση: πλυσιμο με ζεστο νερο πολυ καλα ή και αυτο μεσα στη λεκανη αφου βγαλεις το substrat. αυτο ομως θελει πολυ καλο καθαρισμα)
Τα σφουγγαρια αν διαλυονται μετα απο χρονια τα αλλαζεις. (συντηρηση: πλυσιμο με ζεστο νερο πολυ καλα)
Το ασπρο (ενυδρειακος υαλοβαμβακας) πλυσιμο καλο με ζεστο νερο για μερικες συντηρησεις και μετα αλλαγμα (μπορεις να βαλεις και sera filterwool στη θεση του)
Μετα απο σκληρη συντηρηση, ταιζε συντηρητικα για 1-2 μερες.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01573 seconds with 10 queries