Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #63  
Παλιά 31-08-10, 12:53
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zipo! Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποιά eheim είναι?Πολύ καλό ακούγεται.
Δεν υπαινισσομαι οτι τα eheim ειναι τα καλυτερα. Και τα αλλα φιλτρα που αναφερθηκαν ειναι αξιολογα.
Απλα ειμαι λιγο πιο πολυ ευχαριστημενος απο αυτα, συγκριτικα με φιλτρα απο δυο ακομα εταιριες που εχω χρησιμοποησει εκτoς των eheim και φυσικα θα το αναφερω σε καποια ερωτηση συνχομπιστα.
Και αυτο γιατι δεν ειχα ποτε προβληματα και μου εμπνεει περισσοτερη εμπιστοσυνη η κατασκευη τους.
"Προβληματα" που αντιμετωπιζουν ολα τα φιλτρα, ειναι με τα ευαισθητα εξαρτηματα (πχ κεραμικο αξονακι ή φτερωτη) και αυτο απο λαθος χειρισμο του ιδιοκτητη, και επισης με τα αναλωσιμα οπως τα λαστιχα στεγανοποησης
Μια φορα εσπασα αξονακι αλλα η διαθεσιμοτητα του ανταλλακτικου ηταν αμεση και σε λογικη τιμη.
Παιζει ρολο λοιπον η διαθεσιμοτητα και η τιμη των ανταλλακτικων στην επιλογη ενος φιλτρου.
Λαστιχα δεν εχω αλλαξει ποτε, αφου τα διατηρω μαλακά με επαλλειψη με βαζελινη σε καθε συντηρηση.
Παιζει λοιπον ρολο λοιπον και η συντηρηση και προσοχη που δινει ο ιδιοκτητης.

Απο eheim φλτρα εχω διάφορα.
Απο τη σειρα classic (2211, 2213), professionel (2224), professionel II (2026), ecco pro (2034), professionel III (2080)
Η φιλτρανση και η παρατηρηση της χημειας του νερου, ειναι απο τα αγαπημενα μου κομματια στο χομπι.

Ακολουθω πλεον μετα απο πειραματα, τη σειρα και τα υλικα που προτεινει η eheim στα φιλτρα,αφου ειναι η πιο αποδοτικη σε φιλτρανση στο ενυδρειο, αλλα και διατηρουνται καθαρα τα υλικα.
Οι μονες παρεμβασεις που κανω ειναι να τρυπαω το spraybar κανωντας τρυπες σε γωνια 45 μοιρες με τις ηδη υπαρχουσες, κι αυτο γιατι εχω παντα για ασφαλεια και ομαλοτητα, μοιρασμενη τη φιλτρανση σε δυο φιλτρα σε καθε ενυδρειο ενα σε καθε μερια.
Ετσι εχω παντου μοιρασμενη ομοιομορφη και ηρεμη ροη για να καλυπετι ολα τα σημεια του ενδυρειου (ιδιως και πανω στο βυθο) χωρις την αναγκη κυκλοφορητων και που βοηθαει να μη χρειαζεται να βαζω ποτε σκουπες βυθου κλπ

Φυσικα παιζει ρολο παντα η ιδιατεροτητα (ειδος, στησιμο, συνθεση ψαριων κλπ) του καθε ενυδρειου και το ποιο φιλτρο εχει ο καθενας στο ενυδρειο.
Αν βαζει καποιος ανετο φιλτρο σε ογκο και οχι στουμπωμενο αναλογικα για το ενυδρειο και με σωστα υλικα και σε σωστη σειρα, πως να βουλωσει?

Για αρχαριους ενδυκνειονται οι μοντερνες σειρες με αυτοματο priming και οικονομικη λειτουργια στην καταναλωση ecco pro και professionel III.
Για πιο εμπειρους που ξερουν να ξεκινανε ενα φιλτρο χωρις τρομπαρισμα, συστηνονται οι σειρες classic και professionel που ειναι απλες και στιβαρες κατασκευες και που για να χαλασει καποιο εξαρτημα (απο τα λιγα που εχουν) θελουν ξυλο.
(o φιλος discusfan εχει τετοια απο τη δεκαετια του 80 και ακομα τα εχει σε ενυδρεια και λειτουργουν αψογα)

Ο θορυβος σε ολα τα φιλτρα κατα τη λειτουργια, ειναι θεμα σωστης εξαερωσης του καδου και που επιτυγχανεται με σωστες διαδικασιες εκκινησης για καθε φιλτρο.
Αν καποιος δεν εκανε σωστα καποια διαδικασια και το φιλτρο υπολειτουργουσε θα ειχε κακη εντυπωση γιαυτο, χωρις να φταιει το φιλτρο φυσικα.
Ο θορυβος απο μοτερ ειναι καθαρα θεμα ποιοτητας και τεχνολογιας και δεν διορθωνεται.
Ο ηχος των eheim ειναι ανεπαισθητος αναλογα το καθε φιλτρο και τη δυναμη του. Δεν μπορει να ακουγεται μια αντλια 1700 λ/ω ιδια με μια 300λ/ω.
Κανενα φιλτρο δεν ειναι τελειως αθορυβο.
Οταν ονομαζεται καποιο "αθορυβο", αυτο γινεται αναλογικα και συγκριτικα με καποιο αλλο φιλτρο.

Συμερασματικα, δεν μπορει ενα γερμανικο μοτερ απο εταιρεια φιλτρων με πειρα και τεχνολογικες ερευνες δεκαετιων και τοσους πολλους ευχαριστημενους χρηστες, να ειναι οπως ανεφερε ο Τηλεμαχος, προβληματικο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01936 seconds with 10 queries