Φίλε, να σου πω τη διαδικασία που ακολουθώ εγώ:
1. Παίρνεις ένα μεγάλο λάστιχο (με μεγάλη διατομή καλύτερα, αλλά και κοινό λάστιχο για πότισμα).
2. Προσαρμόζεις στην άκρη του ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι από νερό, αφού κόψεις τον πάτο του (άνοιξε μια τρύπα στο καπάκι του μπουκαλιού λίγο μικρότερη από το λάστιχο και σφήνωσέ το - θα εφαρμόσει μια χαρά).
3. Βάζεις τη μια άκρη του λάστιχου στην υδροροή του μπαλκονιού σου και την άλλη με το κομμένο μπουκάλι στο ενυδρείο.
4. Διπλώνεις με το ένα χέρι το λάστιχο καλά, και με το άλλο γεμίζεις την άκρη με το μπουκάλι με νερό μέσα στο ενυδρείο. Ξεδιπλώνεις το λάστιχο, και - αν το έχεις κάνει σωστά - θα αρχίζει να σιφωνάρει νερό από το ενυδρείο και να το στέλνει στην υδροροή.
5. Όσο διαρκεί το σιφωνάρισμα, χρησιμοποιείς το κομμένο μπουκάλι εντός του ενυδρείου σαν σκούπα βυθού, αν χρειάζεται
6. Μετά από λίγη ώρα σταματάς το σιφώνι και συνδέεις την άκρη του λάστιχου που ήταν στην υδροροή με μια βρύση στην κουζίνα ή μπάνιο (αν θα γεμίσεις με νερό από θερμοσίφωνα - προσοχή να έχει τη σωστή θερμοκρασία). Έτσι ξαναγεμίζεις το ενυδρείο, ρίχνοντας βέβαια μέσα και τη σωστή ποσότητα αντιχλώριο.
7. Μαζεύεις το λάστιχο στο μπαλκόνι - τέλος. Δε χύνεται ούτε σταγόνα, ούτε κουβαδάκια ούτε τίποτα.
Αν επιμένεις με κουβάδες, βαρελάκια, θερμαντικά σώματα, κλπ, μπορείς να αγοράσεις μια αντλία και να τη συνδέσεις στο λάστιχο, ώστε να σου στέλνει το νερό στο ενυδρείο.
|