... του εγχειρήματος (για να προμοτάρω και την αγγελία με τα κουνουπόψαρα

).
Στη γλαστρολίμνη από τον περασμένο Μάη κολυμπούν 2 μικρά χρυσόψαρα περίπου 2,5 - 3 εκ. Τα ψαράκια δεν έχουν πάρει χρώμα ακόμα και έτσι δε τα πολυβλέπω παρά μόνο την ώρα του ταΐσματος... Ταΐζω 2 φορές τη μέρα αλλά η διατροφή τους πρέπει να συμπληρώνεται και με διάφορους ζωντανούς οργανισμούς γιατί δεν ξανάδα λάβρα κουνουπιού μέσα στο νερό απ όταν μπήκαν τα ψαράκια.
Τα φυτά ήταν ανθισμένα όλη την άνοιξη και αναγκάστηκα να αφαιρέσω κάποια από αυτά γιατί έπνιξαν όλο το χώρο και δε μπορούσα ούτε να ταΐσω.. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην κορυμπόζα του nikosm1 που έχει γίνει ολόκληρο δέντρο! Τα κλαδιά της είναι σαν τσιγάρο στο πάχος, άλλαξε τα φύλλα της σε πιο πλατύφυλλα και κοντεύει να γίνει 1 μέτρο στο ύψος..
Η θερμοκρασία που ήταν το μεγάλο ερωτηματικό, δοκιμάστηκε σε ακραίες συνθήκες με πολύ θετικά αποτελέσματα. Με το μπαλκόνι να χτυπά 35άρες τα μεσημέρια με τους καύσωνες, δε ξεπέρασε ποτέ τους 25-26 βαθμούς. Όσο δλδ και τα ενυδρεία με τη χρήση όμως 1-2 ώρες ανεμιστήρα τη μέρα.
Ένα ζήτημα που με προβληματίζει είναι η σκληρότητα του νερού που ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά... Τώρα που έχει μεγάλη εξάτμιση και συμπληρώνω με νερό βρύσης έχει φτάσει αισίως το 19. Στη γλαστρολίμνη εξορίζονται όλα τα σαλιγκάρια που απομακρύνονται κατά καιρούς από τα ενυδρεία, βοηθώντας τόσο στον καθαρισμό από τα σάπια φύλλα κλπ όσο και στην αναχαίτιση (θέλω να ελπίζω) της σκληρότητας...
Οι μετρήσεις ΝΗ, ΝΟ2 και ΝΟ3 είναι πάντα μηδενικές χωρίς αλλαγές νερού.
Ένα άλλο θέμα που ίσως χρειαστεί βελτιωτική παρέμβαση, είναι το φίλτρο. Πρόκειται πιο πολυ για κυκλοφορία και οξυγόνωση του νερού (καταρακτάκι) και λιγότερο φίλτρανση καθώς ο πυθμένας από μόνος του, που έχει ήδη σχηματίσει ίζημα πάνω στο χαλίκι, συμβάλλει νομίζω ουσιαστικά στη βιολογική φίλτρανση. Παρόλο που το μπλε σφουγγάρι κρατά τα χοντρά μακριά από τον κυκλοφορητή, αυτός στομώνει σχετικά γρήγορα όπως και ο σωλήνας της εξόδου και χρειάζονται καθάρισμα το αργότερο κάθε 1 - 1,5 μήνα.
Δυστυχώς ποστάρω από το φορητό γιατί ο desktop είναι με καμμένο τροφοδοτικό, και δεν έχω πρόσφατες φωτο, μόνο ένα πολύ φευγαλέο και ελεεινό βιντεάκι που μπορείτε να δείτε εδώ:
http://s645.photobucket.com/albums/u...t=MOV07174.mp4