Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 27-08-10, 14:06
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.496
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Στο υπομνημα με τις αλγες πριν ακομα την αναγνωριση της καθεμιας και τους τροπους αντιμετωπισης τους ... ξεχωριζει τα ενυδρεια σε ενυδρεια με φυτα και ενυδρεια χωρις φυτα! Ανηκεις στη 2η κατηγορια ... αρα:

Στα μη φυτεμένα:

Πολλά ενυδρεία είναι που δεν έχουν καθόλου φυτά! Σαν παράδειγμα μπορούμε να πάρουμε ένα βιοτοπικό ενυδρείο με δίσκους η κιχλίδες Αφρικής η οτιδήποτε άλλο φανταστούμε όπως π.χ. ένα ενυδρείο που το χρησιμοποιούμε για να μεγαλώσουμε μικρά ψαράκια.

Ποιο είναι το πρόβλημα:

Αν αμελήσουμε τις αλλαγές νερού – η αυτές που κάνουμε δεν επαρκούν - εύκολα τα ΝΟ3 και τα φωσφορικά μπορούν να αυξηθούν τόσο πολύ ώστε να βοηθήσουν να αναπτυχθεί άλγη στο ενυδρείο μας. Αν ταΐζουμε πολύ και έχουμε στο ενυδρείο περισσότερα ψάρια από ότι θα έπρεπε (συχνό φαινόμενο) και αν επιπλέον αμελούμε τις αναγκαίες αλλαγές νερού (που παρεμπίπτοντος σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να είναι παραπάνω από μια τη εβδομάδα). Επίσης είναι γνωστό ότι η κατεψυγμένη τροφή επιβαρύνει πολύ περισσότερο το νερό του ενυδρείου μας.

Τι κάνουμε λοιπόν:

Πρέπει να κόψουμε το «φαγητό» στις άλγες! Αφού δεν υπάρχουν ανταγωνιστές (φυτά) να καταναλώνουν τις ουσίες αυτές πρέπει να τις αφαιρέσουμε … με τον δύσκολο τρόπο δηλαδή με αλλαγές νερού. Η αμμωνία-αμμώνιο (NH3-NH4) και νιτρώδη (ΝΟ2) εννοείται πρέπει να είναι 0 ενώ τα νιτρικά άλατα (ΝΟ3) το ιδανικό θα ήταν να διατηρείται κάτω των 10 ppm (πάνω από 40 ppm μπορεί να είναι επικίνδυνο για ορισμένα ψάρια και ασπόνδυλα). Τα φωσφορικά (PO4) θα πρέπει να είναι κάτω από 0,5 ppm. Οι λάμπες του ενυδρείου δε θα πρέπει να είναι αναμμένες πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Ο φωτισμός μας θα πρέπει να μη ξεπερνάει τα 0,5 watt/lt και φυσικά να μην το έχουμε το ενυδρείο σε μέρος που το «βλέπει» ο ήλιος. Πολλά είδη ψαριών και ασπόνδυλων τρώει κάποιες άλγες και βοηθούν κατά κάποιο τρόπο την αντιμετώπισή τους! Απλά πρέπει να προσέξουμε να έχουμε τις κατάλληλες παραμέτρους στο νερό για το είδος τους (ph,gh) και μην ξεχάσουμε να δούμε τις «απαιτήσεις» που έχουνε σε λίτρα.

Οσο αφορα τα ζωντανα σου ... ολα τα ψαρια ειναι ανθεκτικα ... αλλα ανοχη σημαινει οτι υπομενουν δυσμενεις συνθηκες ... πραγμα που τα σκοτωνει με αργο και βασανιστικο τροπο ... Μακαρι να μην ηταν ανθεκτικα ωστε να πεθαιναν χωρις να υποφερουν!
__________________

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01735 seconds with 10 queries