Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #112  
Παλιά 17-08-10, 05:34
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμένα με νοιάζει να κάνω κάτι για να μπω στην κοινωνία των φίλων nishikigoi.
Γιατί τότε νομίζω ότι το έχασες την αξία της λιμνης ως σημείο χαλάρωσης.
Βασίλη, χαλάρωση για μένα είναι να κάθομαι με τα παιδιά μου τα απογεύματα στην ξύλινη κατασκευή που έκανα,να έχω τα πόδια μου στο νερό και να έρχοναι τα κοι μου ανάμεσα στα πόδια μου να τα ταίζω και να τα χαιδεύω.
Αν ήταν να κάνω αλλοένα κομμάτι κήπου με φυτά στην αυλή μου με καμία απωλύτως επικοινωνία μα τα πετ μου, τότε να είστε σίγουροι ότι θα έκανα κάτι άλλο. Αυτό πιστεύω εγώ και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Βασίλη, αν μέναμε στο επίπεδο της λίμνης του Γιάννου και κάναμε όλοι μας αντιγραφές αυτού του είδους, τότε θα μιλούσαμε ότι συνεχίζουμε να απέχουμε πάρα πολύ από τον κόσμο των nishikigoi. Γιατί π.χ. δεν παρουσιάζουμε τις "φυσικές" μας λίμνες στους Ιάπωνες για να τους δώσουμε ιδέες διατήρησης nishikigoi? Γιατί το αποφεύγουμε αυτό? Το πρόβλημα μου εμένα το είπα παμπολλες φορές καιδεν εκετείνεται στο αν δεν μου αρέσει η λίμνη του Γιάννου. Μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά όχι για nishikigoi. Αν η λογική σας για την χαλάρωση και φυσικότητα είναι να βλέπετε κάμποσα φυτά και νερό να τρέχει, τότε τίποτε δεν έχει να κάνει με μια λίμνη nishikigoi. Δεν είναι άλλωστε και τίποτε δύσκολο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασίλη με παρεξήγησες. Έκανα απλά ένα ερώτημα. Κάποιος μπορεί να θέλει να μπει στην κοινωνία των φίλων nishikigoi δεν θα ήταν καλά να ξέρει εκ τον πρωτεύων τη θα του στοιχίσει κάτι τέτοιο? Πιστεύω ότι το κόστος είναι το πρώτο που θα δει κάποιος. Τώρα για εσένα προσωπικά είναι ασήμαντο αυτό οκ.
Ασήμαντο σιγουρα δεν είναι, αλλά το χόμπυ είναι χόμπυ και ακολούθησα απλά τον παγκόσμιο παλμό στα θέματα διατήρησης κοι, ακολουθώντας τις γνώσεις κάποιων που έφαγαν τα χρόνια τους για αυτό το χόμπυ. Βασικά το κόστος ούτε εσένα ένοιαξε τότε που έκανες το ενυδρείο τροπικού υφάλου που σου άρεσε και ούτε ξεκίνησες με το να μετράς τις λίρες που επένδυσες. Πάντως, τουλάχιστον η εργασία κατασκευής έγινε από εμένα, οπότε το κόστος μέχρι τώρα συμεριλαμβανομένου και του fiberglass και ηλεκτολογικά είναι λιγάκι περισσότερο από 1000 ευρώ. Αναλυτικότερα στο τέλος.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva Εμφάνιση μηνυμάτων
Επαναλαμβάνω την πρώτη μου ερώτηση λοιπόν πόσο σου στοίχισε μέχρι τώρα και έχω και μια δεύτερη ερώτηση. Όταν λες με τον παλιό μου εξοπλισμό τη εννοείς ακριβός?
Βάλε μια πολύ πρόσφατη φωτογραφία του χώρου φίλτρανσης σου για να σου πω. Όχι τότε που τα παρουσίασες σε βίντεο, σημερινή αν είναι δυνατόν. Τώρα δηαλαδή η λίμνη σου δουλεύει εντελώς φυσικά, χωρίς καμία τεχνική υποστήριξη?
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 17-08-10 στις 05:53
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01774 seconds with 10 queries