Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS
Σε ότι αφορά τις λίμνες ίσως να ήταν ποιο ξεκάθαρες η υποκατηγορίες αν ήταν κάπως έτσι.
Φυτά για λίμνες (υδρόβια-υδρόφιλα)
Ψαριά –ερπετά – αμφίβια για λίμνες
Κατασκευή και παρουσίαση λίμνης
Θέματα εξοπλισμών διαφορών συστημάτων για λίμνες.
υλικά για κατασκευη λίμνης
Ευχαριστώ.
|
Φίλε Βασίλη, τις υποκατηγορίες αυτές τις επεξεργαστήκαμε αρκετά και τις σμικρίναμε τόσο όσο να καλύπτουν όλα τα θέματα που μπορούν να ερωτηθούν από ένα φίλο που θέλει να ασχολιθεί με τις δεξαμένες. Εσσωτερικά στην κάθε υποκατηγορία ξεχωριστά, θα γίνει αναφορά για το κάθε τι ξεχωριστά...
Θα κάνω αρχή με τον όρο
δεξαμένη που σιγά-σιγά άρχισε να χρησιμοποιείται και πάλι στην ελληνική γλώσσα, όπως τότε με τους παπούδες μας. Σαφώς ορθότερη λέξη από ότι η απλή λίμνη που παραπέμπει σε φυσικό βιότοπο. Η δεξαμένη, είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει την πραγματική διάσταση αυτού του κλειστού κυκλώματος. Άλλωστε και οι ξένοι χρησιμοποιούν τη λέξη pond (δεξαμένη) και όχι το lake (λίμνη). Άρα, πολύ στοχευμένα έχω επαναλάβει τη λέξη αυτή σε όλες τις υποκατηγορίες, για να μας γίνει όλους συνήθεια, που ομολογουμένως και σε εμένα ακόμα είναι λίγο δύσκολη η αναφορά...
Το θέμα εξοπλισμός και υλικά κατασκευής, είναι αλληλένδετα. Για την κατασκευή υπάρχουν 2-3 υλικά και τα θέματα εξοπλισμού είναι και πάλι μετρημένα. Λιγότερες υποκατηγορίες θα πει ευκολότερη πρόσβαση.
Στο περιβάλλον που έχω αναφερθεί, δεν είναι μόνο τα είδη που έχεις αναφέρει και βεβαίως δεν είναι αναγκαίο να τα συναντούμε πάντα στο νερό...Θα γίνει και εδώ ένα εκτενέστερο αρθράκι, γιατί η αλήθεια κάναμε κάποια "ψαλιδίσματα" για να δημιουργήσουμε μικρότερο κείμενο.