Συγνωμη για την καθυστερημενη μου απαντηση ρε Γιωργο αλλα ημουν εκτος Αθηνων για επαγγελματικους λογους και επειζα καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ με πελατες, οποτε που χρονο για Internet

Κοιταξε, παρομοιο προβλημα ειχα να αντιμετωπισω και οταν αλλαζα το ενυδρειο του πατερα μου, απο ενυδρειο με δισκους σε ενυδρειο με Αφρικανικες Κιχλιδες. Βεβαια σε εκεινη την περιπτωση τα σαλιγκαρια ειχαν βρεθει στο ενυδρειο μεσω των φυτων, οποτε πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το πως βρεθηκαν στο δικο σου ενυδρειο χωρις να εχεις φυτα

Μηπως εχεις μεσα moopanii wood

Αυτην την αφρικανικη ριζα δεντρου που χρησιμοποιουν πολλοι χομπιστες στα ενυδρεια τους; Ρωταω επειδη και αυτες ειναι ενα απο τα αγαπημενα μερη στα οποια τα σαλιγκαρια εναποθετουν τα αβγα τους... Οπως και να εχει παντως, υπαρχουν δυο τροποι που γνωριζω εγω για να τα ξεφορτωθεις! Ο πρωτος αφορα καποιο χημικο της SeaChem, αν δεν κανω λαθος, και το οποιο προσθετεις στο ενυδρειο σου αναλογικα με τα λιτρα νερου της χωρητικοτητας του και σκοτωνει ολα τα σαλιγκαρια (ακομη και τα αυγα) εντος μιας εβδομαδας χωρις να επιρεαζει τα ψαρια και την χημεια του νερου του ενυδρειου! Υπαρχει μονο ενα προβλημα οσον αφορα αυτον τον πρωτο τροπο.... δεν γνωριζω το ακριβες ονομα του προιοντος και δευτερον δεν ξερω καν αν το φερνουνε στην χωρα μας! Ο δευτερος τροπος, τον οποιο και εφαρμοσα εγω και ειχε απολυτη επιτυχια, ειναι να προσθεσεις το ψαρι-εχθρος για τα σαλιγκαρια μεσα στο ενυδρειο σου και να ησυχασεις μια για παντα απο αυτα! Μιλαω για τους Clown η αλλιως Botia macracanthus! Θα κανουν τελεια δουλεια μονο που θα τους παρει λιγο περισσοτερο καιρο απο οτι θα χρειαζοσουν με το φαρμακο! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ - Βαλε τετοιο μεγεθος Clown μεσα στο ενυδρειο σου ωστε να αντεξουν και να μπορουν να ανταπεξελθουν στις σιγουρες επιθεσεις που θα δεχτουν απο τις Αφρικανικες Κιχλιδες του ενυδρειου σου!