Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-09-03, 21:32
Το avatar του χρήστη mikenuke
mikenuke Ο χρήστης mikenuke δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Φιλε μου, με γεια την μηχανη!

Δυστυχως απο ολων των ειδων τις φωτογραφησεις αυτη ειναι η πιο δυσκολη, λογω των αντανακλασεων στο τζαμι.

Υπαρχει σχετικο αρθρο και στο MCH, το οποιο ειναι πολυ καλο αλλα δεν σου δινει και την σιγουρη λυση για επιτυχημενες φωτο.

Εγω προσωπικα εχω κανει καποιες φωτο στο παλιο μου ενυδρειο και αν και ηταν η πρωτη φορα εβγαλα καλο αποτελεσμα, ομως δεν εκανα κουτουρου δουλεια.

Εστησα την μηχανη μου, αλλα εστησα και τα φλας μου, μιας και το ενυδρειο ειχε καπακι που εφευγε τελειως εβαλα το φλας σε ενα τριποδο σε μια γωνια (πανω δεξια πχ) με κλιση προς τα κατω ωστε να πεφτει φως και μεσα απο το τζαμι αλλα και απο την επιφανεια του νερου. αυτο γιατι αν εχεις το φλας ενσωματωμενο πανω στην μηχανη σου θα βγαλεις και την ανακλαση στο τζαμι. Υπαρχει ομως με αυτο τον τροπο το ενδεχομενο να βγαλεις ασχημες σκιες στον βυθο.
Γενικα οι σκιες ειναι εξισου δυσκολο προβλημα οσο και οι αντανακλασεις.

Επισης μπορεις να προσπαθησεις και χωρις φλας,εγω ειμαι υπερμαχος της φωτογραφησης χωρις φλας ωστε να αποτυπωνεται ο φυσικος φωτισμος του χωρου και να ειναι πιο φυσικο το θεμα.
Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να βαλεις το πιο μικρο διαφραγμα που εχει η μηχανη σου f4,5 συνηθως, εκτος αν εχεις αγορασει καλο φακο που θα σου δωσει ισως καπου f2,8 και αναλογη ταχυτητα ωστε να μη βγαλεις υποφωτισμενη φωτο, αυτο εχει ως αποτελεσμα το μειονεκτημα οτι πρεπει τα μοντελα-ψαρια να ειναι σχεδον εντελως ακινητα, διοτι λογω χαμηλης ταχυτητας δε θα προλαβαινει να τα φωτογραφησει το φιλμ και θα εχεις ιχνος της κινησης του στις φωτο σου η και πολυ χειροτερα μονο μια θολη φιγουρα.

Επισης μπορεις να προσπαθησεις να φωτογραφησεις με φλας ενσωματωμενο και ενα πολωτικο φιλτρο στο φακο σου το οποιο εξαφανιζει λαμψεις , αλλα θελει να φωτογραφιζεις υπο γωνια στην γυαλινη επιφανεια ωστε η λαμψη να μην πεφτει πανω στο φακο σου, βεβαια μπορεις και χωρις το πολωτικο αλλα ειναι καλυτερα με αυτο.

Εχω δοκιμασει και με προβολεις αλλα δεν μου εκατσε ο φωτισμος και δεν εκανα τιποτα.

Παντως απο οσο εχω παρατηρησει διαφορες ξενες φωτο ειναι καλυτερο ο χωρος να ειναι σκοτεινος και μονο το ενυδρειο φωτισμενο, ομως επειδη δεν το εχω δοκιμασει, δε ξερω να σου πω αν θα χρειαστει το φλας, ελπιζω να μην χρειαζεται, γιατι αν το χρησιμοποιησεις θα φωτιστουν και αλλα αντικειμενα γυρω απο το ενυδρειο και θα ασχημινουν το καδρο.

θελω κι εγω να βγαλω φωτο το νεο μου ενυδρειο αλλα καθε φορα που πιανω τη μηχανη και αρχιζω να καδραρω και να φωτομετρο, επειδη δεν εχω και ψηφιακη ωστε να μην σκεφτομαι τα φιλμ, απογοητευομαι απο τις πολυ χαμηλες ταχυτητες και το μικρο βαθος πεδιου που θα πρεπει να χρησιμοποιησω, και τα παραταω.

Στην ερωτηση σου, τι ταχύτητα και τι διάφραγμα , η απαντηση ειναι η εξης: οσο πιο μεγαλη ταχυτητα σου επιτρεψει η φωτομετρηση και οσο πιο μεγαλο διαφραγμα, το πρωτο γιατι τα ατιμα ειναι πολυ γρηγορα και το δευτερο επειδη θα ηθελες να εχεις αρκετο βαθος πεδιου για να φανει και το ομορφο περιβαλλον που με κοπο εχεις στησει για τους κατοικους του ενυδρειου σου.Βεβαια αυτες οι 2 ρυθμισεις ειναι αντικρουομενες οταν εχεις λιγο φωτισμο αλλα τι να κανουμε, αν ηταν ευκολο, θα ημασταν ολοι επαγγελματιες φωτογραφοι!

Εχω εδω και καιρο ετοιμασει την γκαλερι με τις φωτο για να τις ανεβασω στο site μου και ακομη να αξιωθω, μιας και εθιξες το θεμα θα τις ανεβασω συντομα.

Για πες μας και τη εργαλειο εχεις? Η δικια μου ειναι Canon EOS 300 με το φακο τον μανισιο 28-90mm και εχω και εναν επισης canon φακο 75-300mm.

Page generated in 0,01708 seconds with 10 queries