Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-06-10, 18:53
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν εννοείς το κόστος από την πτώση τάσης πάνω στην αντίσταση και άρα την κατανάλωση σε Watt
Αυτό εννοώ κυρίως συν το ότι βάζοντάς τα παράλληλα όλα μεγαλώνει πολύ το ρεύμα που χρειάζεται να δίνει το τροφοδοτικό. Και εννοείται ότι είναι τρελό το να τα βάλεις όλα σε σειρά αφού και σε περίπτωση που καεί κάποιο την πάτησες και αν δε βάλεις κάποια αντίσταση θα πρέπει να βάλεις υποχρεωτικά τόσα led, ώστε να συμπληρώσουν οι πτώσεις τάσης 220V ή να βρεις τροφοδοτικό με ακριβώς την τάση που θες!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost Εμφάνιση μηνυμάτων
Χωρίς φώτο δεν μπορώ να ξέρω πως τα έχει συνδέσει ο κινέζος. Υπάρχουν μικροσκοπικές αντιστάσεις, υπάρχουν ολοκληρωμένα που έχουν συνδιασμό αντιστάσεων στα ποδαράκια τους. Θα μπορούσε ακόμα το τροφοδοτικό να βγάζει άλλη τάση από τα 12V (μικρότερη) ή να την σπάει με κάποιο ποτενσιόμετρο πάνω στην πλακέτα, ή να έχει όπως λες παράλληλα κάποια εν σειρά κυκλώματα (ποιό πιθανό τα 4 Led να είναι δηλαδή από 3V το κάθε ένα, που συνήθως είναι και τα super bright. Αλλά επειδή είναι και κινέζος, δεν μπορώ να αποκλέισω να έχει βάλει 3 Led των 3V και να παίρνει το κάθε ένα 4V τελικά και λόγο της υπέρτασης να τα πουλάει για super super bright. Τελευταίο να έχει 3 Led των 4V γιατί είναι ποιό ακριβά και δεν συμφέρει σε τόσα πολλά Led).

Δεκτά όσα λες, τα έχω σκεφτεί κι εγώ (ειδικά στην περίπτωση των ηλεκτρονικών στοιχείων σχεδόν παραδίνω τα όπλα!) απλά έτσι το έχω αντιληφθεί και εννοείται ότι είναι απλά μια υπόθεση, μέχρι να υπάρξει φωτογραφία που να φαίνονται οι λεπτομέρειες!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01745 seconds with 10 queries