Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas82
για δειτε και αυτο το σαμπ(100χ40χ50υψος) που σχεδιασα για τα 360 καθαρα λιτρα του κυριους ενυδρειου(130χ50χ60) μου.Εν το μεταξυ μαλλον θα χτυπησω μια ετοιμη υπερχειληση να γλιτωσω και απο τις πολλες σωλινωσεις το μονο που προβληματιζει ειναι εαν τα 1500λ ανα ωρα που λεει επαρκουν για τον δικο μου ογκο νερου
|
Μην υπολογίζεις 1500lt/h, υπολόγιζε τα 1200-1000lt/h. (Για τα 1500lt/h θέλει να αγοράσεις άλλο σωλήνα. Προτείνω να τον αγοράσεις αλλά να αφήσεις κάποια ροή περίσευμα, μην την δουλεύψεις τέρμα την υπερχείληση. Αν για οποιοδίποτε λόγο κλείσει λίγο η ροή θα πλημμυρήσεις).
Τα 1000-1200lt/h είναι οριακά, εγώ με 450 lt μεικτά (περίπου 380lt καθαρά) πήγα στην
OFB 5000 που μπορεί να κατεβάσει μέχρι 5000 αλλά θα την δουλέψω με αντλία της
eheim στα 3000lt/h.
Οι λόγοι που πήγα σε αυτή (βασικά της Aqua Medic και της Tunze είναι για εμένα οι καλύτερες) είναι:
1. Η Aqua Medic έχει βίδες για να ρυθμίσεις το πόσο μέσα στο ενυδρείο θα κάτσει η υπερχείληση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί από αυτό καθορίζεται το πόσο νερό θα περάσει από την υπερχείληση όταν κοπεί το ρεύμα στην αντλία επιστροφής.
2.Ο τρόπος κατασκευής της: το νερό περνάει από παντού και δεν είναι απλά μια σωλήνα ανάποδο U μέσα σε ένα ωραίο κουτί. (Της Tunze θα την χρησιμοποιήσω στο Rio 180 που η φάτσα του κατεβαίνει 8 cm, όσο και της Tunze, άρα θα κάτσει καλά, και είναι και λίγα τα λίτρα του οπότε δεν θέλω μεγαλύτερη ροή.)
Πριν φτιάξεις το sump, πάρε την αντλία επιστροφής για να δεις πόσο χώρο χρειάζεται για να αφήσεις στο αντίστοιχο διαμέρισμα (νομίζω ότι οι 25 πόντοι που αφήνεις μπορούν να γίνουν 15 και να κερδίσεις και άλλο ωφέλημο χώρο στο sump).
Ο Σάκης (αν αναφέρεσαι σε αυτόν τον φίλο σου από την Πάτρα) έχει κάνει πολύ μεγαλύτερο κόψιμο από αυτό που έχεις εσύ.