Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 21-05-03, 02:02
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

Καποια "creeping" ειδη (μικρες crypts, μικρα echinodorus, glossostigma, vals, κλπ) αναπτυσσονται πολυ καλυτερα στην αμμο.
Το προβλημα με την αμμο σε φυτεμενα ενυδρεια, ειναι οτι επειδη υπαρχει φυλλοχωμα ή λατεριτης απο κατω, αφ'ενος το στρωμα της αμμου που θα το σκεπαζει πρεπει να ειναι πολυ παχυ (7 με 10 εκ.), αφ'ετερου δεν θα πρεπει να το πειραζουμε - για να μην φυγουν στο νερο μερη του υποστρωματος. Αυτο δινει πιθανοτητες να δημιουργηθουν αναεροβιες "τσεπες" σε διαφορα σημεια οπου η αμμος ειναι πολλη, πιεσμενη, και δεν κουνιεται καθολου. (Σε αντιθεση με ενυδρεια με αμμο χωρις υποστρωμα, οπου και το στρωμα της αμμου ειναι λεπτο, και μπορουμε να την αερισουμε με ενα πηρουνακι καθε τοσο).
Ξερω πολλα φυτεμενα ενυδρεια με αμμο και υποστρωμα που δουλευουν μια χαρα χωρις προβλημα - αλλά μιλαμε για full planted ενυδρεια, οπου οι ριζες βρισκονται παντου και κανουν την δουλια μας προχωρωντας στην αμμο και φερνοντας οξυγονο. Σε ενα ενυδρειο με δυο τρεις εχινοδορους, θα ηταν καλυτερο ενα λεπτο στρωμα αμμου χωρις φυλλοχωματα κλπ - και μια βοηθεια απο χαπακια τοπικα σε οποιο φυτο χρειαζεται.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01308 seconds with 10 queries