Μεγάλη ιστορία ανοιξατε, μπράβο σας.
1.Το παλιό τζάμι(πάρα πολών χρονών όμως και όχι 2-3) που ήταν βιτρίνα και έχει καεί από τον ήλιο, όπως λέμε, είναι εβάλωτο σε κράκ, και αυτό καρατσεκαρισμένο (έχω ξηλώσει ατελιωτα μετρα και μόνο ο θεός ξέρει πως ζώ) γιαυτό και τώρα πλέον τα αναθέτω σε τζαμά.
2.Τα τζάμια διαβρώνοντε με την πάροδο του χρόνου αλλά και σκληρένουν(γιαυτό και σπάνε τα παλιά με το παραμικρό) αλλά και το τελικό στάδιο φθορά είναι μία μόνιμη θωλούρα σαν αμοβολή. Αυτό είναι αποτέλεσμα της διάβρωσής που έχει δημιουργήσει πόρους στο τζάμι (έχει αρωστήσει όπως λέμε). Πράγματι όσο είναι βουτηγμένο στο νερό δεν φένετε πολύ αλλά αν είναι από την εξωτερίκή πλευρά την έκανες από κούπες.
3.Νίκο επέτρεψέ μου να διαφώνίσω με το ροντέ. Ναι μεν έχεις καλύτερη ευθήτητα στα σώκουρά αλλά μην ξεχνάς ότι και οι πόροι παιζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην συγκόληση.
4.Λάβετε υπόψιν σας ένα καθαρά επαγγελματικό τρικ επιλογής για τους τζαμάδες που ασχολούντε με τζαμαρίες. Οι άνθρωποι αυτοί τις διαστάσεις των 40 και 50 και 60cm τις έχουν για ρετάλια-φύρες-για πέταμα. Άρα όσο και άν τις πουλήσουν, έστω και 10 ευρό για αυτούς είναι εχτρα κέρδος, επωμένος δίνουν ότι τιμή θέλουν. Αν όμως δεν έχουν και χρειάζετε να αγοράσουν ή να κόψουν από καινούρια πλάκα θα πάθετε την πλάκα σας.........σε τιμή ενοώ.
5.Ανάλογα με την κατανάλωση και τον τρόπο πληρωμής οι προμοιθευτές δίνουν όλο και καλύτερες τιμές, και αυτός ένας σοβαρός λόγος για την διαμόρφωση της τιμής.
6. και τέλος φίλε που προβληματήζεσε για 6άρη, 8άρι ή10άρι ταπινή μου άποψη είναι
6άρι = ασόβαρο
8άρι = ίσως μεγάλο ρίσκο
10άρι = λογικό και οικονομικό
γιατί σκέψου να πάθεις καμιά στραβή και υπολόγησε οικονομικά τί θα σου στοιχήσουν μηχανήματα, καθαριότητες, έπιπλα,ψάρια κτλ. Πάνω απόλο σκέψου τα ψαράκια που αφήνουν την ζωή τους στα χέρια σου αλλά και την ψυχολογία σου από τις συνέπειες της στραβής. Μακριά βέβαια από όλους μας αλλά ρε αδερφέ είναι και αυτό μες το παιχνίδι. Δαγκοτώ 10άρι λιπόν και κόντρες και στην μέση.