Σας παρουσιάζω την μετατροπή που έχω κάνει στο δεύτερο κομμάτι του φίλτρου μου.
Έχω αφαίρεση τα 4 σφουγγάρια που είχα εκεί μέσα. Το φίλτρο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Όταν θα έχω αποτελέσματα θα σας ενημερώσω.
Πρώτα να πω ότι οι βιόμπαλες που χρησιμοποίησα είναι αυτές εδώ.
Η ποσότητα είναι 50 λίτρα. Η κατασκευή τους είναι τέτοια που ανάλογα με το μέγεθος τους καλύπτουν πολύ επιφάνια. Το σχήμα μελετήθηκε και αυτό και μπορεί να καθαρίσει εύκολα.
Ο κατασκευαστής λέει ότι με αυτή την ποσότητα υλικού μπορείς να ταΐσεις μέχρι και 250 γραμμάρια τροφή την ημέρα………. Ίδωμεν…………
Σκοπός του φίλτρου αυτού είναι να γίνεται εύκολος ο καθαρισμός του και συχρόνος
Να αποδίδει σαν φίλτρο.
Πρώτα έχω κάνει αυτή την βάση την οποία έβαλα 15 εκατοστά πάνω από την βάση του βαρελιού. Το λεπτό δίχτυ που βλέπετε είναι για να μην επιτρέπει στης βιοπάλες να ξεφεύγουν.
Στη παρακάτω φωτογραφία θα δείτε ότι αυτή την βάση την μοίρασα στα 2.
Ο λόγος είναι ότι το βαρέλι στο πάνω μέρος του η διάμετρος είναι μικρότερη.
Με αυτό τον τρόπο λυγίζοντας λίγο αυτή την βάση μπορεί να τοποθετηθεί στο βαρέλι.
Αλλιώς δεν χωράει!
Πάνω σε αυτό το πλαστικό με το δείκτη τοποθέτησα λάστιχο το οποίο έχω γεμίσει με τρύπες.
Το τοποθέτησα στη βάση του βαρελιού και τρύπησα το βαρέλι στα πλάγια βάζοντας την άκρια αυτού του λάστιχου μια βάνα.
Μετά τοποθέτησα και το βιολογικό υλικό.
Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ο εξής.
Το νερό εισέχετε από το καπάκι περνά από της βιόμπαλες και φεύγει από μία βάνα από κάτω από το βαρέλι προς την λίμνη.
Ο καθαρισμός του γίνετε ως εξής.
Διοχετεύω αέρα στο στρογγυλό λάστιχο που τοποθέτησα στην βάση του βαρελιού μέσο μιας βάνας που βρίσκετε έξω από το βαρέλι. Η πίεση του αέρα αυτού αναγκάζει της βιόμπαλεσ να κινηθούν και να αρχίσουν να γυρίζουν μέσα στο βαρέλι ενώ η εισαγωγή του νερού στο βαρέλι αυτό συνεχίζετε. Ανοίγοντας τώρα την βάνα καθαρισμού που έχω κάτω στην βάση του βαρελιού αφαιρώ όλη την βρόμιά που έχει μαζευτεί.
Δηλαδή ο ροή του νερού προς το φίλτρο και η εισαγωγή του αέρα αναγκάζει το βιολογικό υλικά να ανακατευτεί.
Όπως έχω πει και ποίο πάνω το φίλτρο βρίσκεται υπό δοκίμι. Θα πρέπει να περιμένω να αποκτήσει βιολογία πρώτα. Είμαι αισιόδοξος ώμος ότι η απόδοση του θα είναι τέλεια!