Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis
να σου ζησουν οι χελωνιτσες σου!
ωραια ονοματα τους εδωσες...ειδικα την λαρα την κοιΛαρα... 
τι εξολπισμο εχεις??
νομιζω πως δεν ειναι καλη επιλογη οι γαριδες και τα σαλιγκαρια με τις χελωνες. συνηθως στα χελωνοενυδρεια παρατηρειται που και που αμμωνια ειδικα αν μεγαλωσουν σε λιγο καιρο..και τα ασπονδυλα ειναι αρκετα ευαισθητα σε αυτη. απο την αλλη και πιο σημαντικη μερια με το που θα μπουν στο νοημα οι χελωνες..πιστευω πως και τα σαλιγκαρια και οι γαριδες δεν εχουν μελλον και αργα η γρηγορα θα γινουν βορα των χελωνων.
|
Για τα σαλιγγάρια είχα διαβάσει ότι μπορώ να βάλω όταν είναι μικρές για να βοηθήσω στον καθαρισμό και διάλεξα apple snails που είναι πολύ μεγάλα και zebra επειδή κρύβονται καλά και δεν περίμενα να ενοχληθούν. Για τις γαρίδες μάλλον θα αποδειχτεί ότι έχεις δίκιο, αλλά επειδή έχει μέρη όπου δεν μπορούν να τις φτάσουν μπορούν να κρυφτούν άμα τις κυνηγήσουν (μέχρι στιγμής ούτε που τις κοιτάνε) και άμα δω κάποια τέτοια κίνηση θα τις χαρίσω, όπως έγραψα και άμα δω αγρίεμα και προς τα σαλιγγάρια το ίδιο.
Αμμωνία δεν έχω δει από τότε που στρώθηκε το φίλτρο και με τις προηγούμενες ούτε για δείγμα. Άμα δω ότι παρουσιάζεται θα βάλω άλλο ένα φίλτρο μόνο με βιολογικό υλικό για να διορθωθούν όλα. Κάνω μετρήσεις, δεν τα αφήνω έτσι τα πράγματα κι όπως πάνε.
Εξοπλισμό έχω ένα φίλτρο Eheim 2008 με ελάχιστο έξτρα Substrat Pro μέσα, ένα θερμαντήρα Jager 100W, μία λάμπα UVB 4% της Sera, μία λάμπα για να ζεσταίνεται το basking spot τους... νομίζω δεν ξεχνάω κάτι.