Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix
Μπορεί να μην έχει να κάνει με τη στένωση του σωλήνα, αλλά με την αύξηση της τριβής που οδηγεί σε πτώση της πίεσης.
Όμως, πώς μετράτε τη ροή, έχετε μετρητές; Και αν είναι τέτοιο το πρόβλημα στα εξωτερικά φίλτρα πώς πρέπει να υπολογίσουμε τα λίτρα ανά ώρα για να έχουμε ας πούμε 5-6 φορές τα λίτρα του ενυδρείου;
|
Και έχει μεγαλύτερη τριβή η γλίτσα από τον αντάπτορα που μειώνει την διατομή που είναι στο κέντρο της σωλήνας και το νερό πεύτει με τη μέγιστη ροή;
Με αυτή τη λογική, από τις βαλβίδες (που μειώνουν την διατομή και πιάνουν και γλίτσα) δεν έπρεπε να περνάει τίποτα..
Σχετικά με την ερώτησή σου, έχει να κάνει με διάφορες παραμέτρους, όπως υψομετρική διαφορά (φίλτρου-ενυδρείου) γέμισμα κάδου (πόσο και από τι υλικό).
Σκέψου ότι το eheim prof3e 2078 έχει ονομαστική ισχύ 1850 lt/h με άδειο κάδο και με γεμάτο κάδο όπως προτείνει η eheim στο κουτί του φίλτρου, έχει μέγιστη ισχύ 1100lt/h με τη χρήση του δικού της σωλήνα (και σε διατομμή και σε μήκος, ότι έχει μέσα το κουτί). Επίσης δεν διευκρινίζει η εταιρεία σε ποια υψομετρική διαφορά αντιστοιχεί αυτό το 1100 lt /h και πόσο πεύτει η τιμή αυτή αν θέλω να βάλω το φίλτρο ποιο μακρυά (μπορεί να μη θέλω να το βάλω πιο μακρυά, αλλά σε εμένα ας πούμε το φίλτρο δίνει στο τσίλερ και από το τσίλερ γυρίζει στο ενυδρείο).
Από την άλλη, αν δεις τον όγκο των φυγοκεντρικών αντλιών της ίδιας εταιρίας για τα ίδια lt/h αλλά με μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά θα καταλάβεις.. Ή δεις πόσα Watt τραβάνε εκείνα τα μορέρ..
Δηλαδή, στα φίλτρα μας πιάνουν μα..ες γιατί ξέρουν ότι το μόνο που κοιτάμε είναι η ονομαστική τιμή.