Κι εγώ λέω όχι στην αγγελική!
Βέβαια δεν ξέρω γιατί δεν ανθίζουν νωρίς τα εποχιακά στην Κύπρο, αλλά εγώ τα προτείνω γιατί κάθε χρόνο μπορεί να έχει άλλη σύνθεση ο ανθώνας. Υπάρχουν όμως και ετήσια χαμηλά που βολεύουν μια χαρα.
Πανσέδες και βιόλες, ακουιλέγια, φλοξάκια, βολβώδη (νάρκισσοι, υάκινθοι, μιγκέ κ.τ.λ.)νεραγκούλες, ανεμώνες, γεράνια (διώχνουν και τα κουνούπια, αν γεμίσεις τον ανθώνα γεράνια δεν θα έχεις κουνούπια στη βεράντα και θα έχεις πολλά χρώματα και συνεχή ανθοφορία), νάνες ντάλιες, βιγκόνιες, δισέντρα (το λουλούδι ματωμένη καρδιά), ναστούριο (το κρεμοκλαδές), βιολέτες, ζίνιες, λάθηρος (μοσχομπίζελο), γκαζάνια, μαργαρίτες, αντίρινο, πετούνιες, πορτουλάκα, κενταύρια, και πόσα άλλα ... υπάρχει μεγάλη ποικιλία να διαλέξεις.
Αν σημειώσεις το χρόνο ανθοφορίας του καθενός και φυτέψεις ανάλογα θα έχεις πάντα χρώμα στον ανθώνα. Π.χ. Εκεί που θα βάλεις το φθινόπωρο βολβώδη ρίξε και σπόρο από βιόλες. Μόλις τελειώσει η ανθοφορία των βολβοειδών θα έχεις ήδη άνθη από τις βιόλες κι όσο περνά ο καιρός θα ανθίζουν πιο πολύ, μέχρι αργά το φθινόπωρο!
Καλή επιτυχία!!!

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller
[
|