Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #23  
Παλιά 13-04-10, 13:21
Το avatar του χρήστη potami
potami Ο χρήστης potami δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 13-10-2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 380
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Θέλω πολύ καιρό να το ρωτήσω για γενικότερο προβληματισμό, καθώς μου δημιουργήθηκε αρχικά η απορία όταν είδα κάποιους να μιλάνε πολύ αρνητικά για τη χρήση γαρίδων, χρυσόψαρων, guppy κ.α. ως ζωντανή τροφή.

Θέλω να ρωτήσω γιατί το κατακρίνουμε. Σε κανονικές συνθήκες διαβίωσης πολλά ζωντανά θα ήταν τροφή. Επίσης, μεγάλο ποσοστό των τροφών που χρησιμοποιούνται είναι από ζωντανά τα οποία εκτρέφονται για να γίνουν τροφή, οπότε συγχωρήστε με αν δεν καταλαβαίνω το διαχωρισμό του να τη δίνω ζωντανή ή σε κόκκους ή αποξηραμένη ή κατεψυγμένη!


Είναι το επιχείρημα ότι τα βάζουμε σε ένα κλειστό σύστημα και τα αναγκάζουμε να φαγωθούν; Αν ναι ποια η διαφορά του να τα σκοτώνει κάποιος από πριν για εμάς για τον ίδιο ακριβώς σκοπό;

Είναι απλά το ότι επειδή κάποιος ασχολείται για παράδειγμα με την εκτροφή γαρίδων νιώθει περίεργα να τις δίνει για φαΐ; Δηλαδή όσοι καλλιεργούν σκουλίκια για τροφή είναι κατάπτυστοι; Ή μήπως τα σκουλίκια είναι κατώτερη μορφή ζωής και τους κάνουμε ότι θέλουμε; Αλλά πάλι μήπως το ποιος αξίζει να γίνεται τροφή το αποφασίζουμε εμείς και όσα βαφτίζουμε κατοικίδια δεν τους αξίζει να γίνουν τροφή; Γιατί έτσι μπορώ να βαφτίσω καλλιέργεια τροφής ένα ενυδρείο με guppy και να ταΐζω ένα congo puffer ή πιράνχα.


Μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί δεν καταλαβαίνω τη διαφορά, αν αυτή υπάρχει πραγματικά;
εμενα η γνωμη μου ειναι να κανεις οτι θελεις.
Αλλος δεν τρωει κρεας αλλος τρωει αλλος σκοτωνει μυγες και αλλος τις λυπαται.
Ποιος θα σου πει τι να κανεις; Και γιατι να δωσεις σημασια στη δικη μου γνωμη αν δεν αισθανεσαι κατι εσυ;
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01754 seconds with 10 queries