Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 13-04-10, 07:19
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Μάλιστα,
Δεν θα προσεγγίσω καθόλου το θέμα αν είναι φιλοζωικό η όχι στο να κρατάς ψάρια σε ενυδρείο, γιατί το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο με πολλές προεκτάσεις.

Στο θέμα της "ζωντανής τροφής" προσωπικά πιστεύω ότι ανοίκω στην "αντίπερα όχθη", υποστηρίζοντας τους φίλους που εναντιώνονται στη χρήση ζωντανής τροφής σε ένα ελάχιστον κλειστό κύκλωμα, όπως είναι το "σαρδελλοκούτι" ενυδρείο μας. Αν θέλεις να το κάνεις αυτό, δώσε διαστάσεις βιότοπου στα ψάρια κυνηγούς σου και μετά βάλε και τα θηράματα, δίνοντας τους όμως κρυψώνες και ευκαιρία διαφυγής ώστε να μπορεί να επιβιώσουν και να πολλαπλασιαστούν οι "δυνατότεροι" του είδους. Το να πετάς αμέριμνα ένα χρυσόψαρο σε ένα ενυδρείο 500 λίτρων έστω, με πυράγχας είναι άλλο!

Είναι το ίδιο να ρίχνεις σε ένα κλουβί με αλεπού ένα ζωντανό λαγό, ή να ελευθερώνεις ένα λαγό σε ένα λιβάδι 4-5 χιλιομέτρων?

Πιστέψετέ με, σε αρκετές περιπτώσεις στη φύση οι κυνηγοί πεινάνε και λιμοκτονούν κυριολεκτικά. Μην εξαπατάστε από τα σύντομα ντοκιμαντέρ που παρακολουθείτε που οι κυνηγοί πετυγχαίνουν πάντα. Μην ξεχνάτε ότι η κάμερα "παίρνει" μόνο το θέαμα, αυτό που ζητάει και ο κόσμος.

Αυτό πιστεύω, αλλά σέβομαι παράλληλα και την άλλη γνώμη.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01387 seconds with 10 queries