Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-04-10, 23:35
Το avatar του χρήστη GioM
GioM Ο χρήστης GioM δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Αν και αποφεύγω να απαντάω λόγω της μικρής μου εμπειρίας στο χώρο των ενυδρείων, λόγω της αρκετά μεγάλης εμπειρίας μου πάνω σε άλλου είδους κατοικίδια θα ήθελα να πω 2 πράγματα πάνω στο θέμα του ταϊσματος.

Κατ'αρχάς να συμφωνήσω με τον dimitris vas ότι το χόμπυ μας δεν είναι και τόσο φιλοζωικό. και αυτό το πιστεύω για κάθε μορφής κατοικίδιο.

Όσον αφορα το θέμα του ταϊσματος τώρα, πιστεύω πως το αν βλέπεις το τάισμα με ζωντανές τροφές καλό ή κακό είναι θέμα τελείως προσωπικό του καθενός. Για να γίνουν οι τροφές θυσιάζονται άλλα ζώα. Η ουσιαστική διαφορά είναι στο αν αντέχεις να είσαι εσύ αυτός που θα τα θυσιάσεις ή προτιμάς να το κάνει κάποιος άλλος για σένα. Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, αν και θεωρώ ότι είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Ένα πεινασμένο σκυλί ας πούμε μπορεί να φάει ζωντανό κοτόπουλο, πράγμα το οποίο είναι απεχθέστατο (και επικίνδυνο στη περίπτωση αυτή αλλά για άσχετους με το θέμα λόγους). Το 1/3 περίπου όμως από τις τροφές για σκύλους γίνονται από κοτόπουλο. Άρα τα κοτόπουλα θυσιάζονται ούτως ή άλλως.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις τροφές για ψάρια.

Νομίζω ότι το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό και δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις καλό ή κακό. Είναι μάλλον υποκριτικό να χαρακτηρίζεις ένα είδος ταϊσματος "λάθος" ακόμα κι αν δεν το προτιμάς. Είτε είσαι ο δήμιος είτε είσαι ο μισθός του είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Page generated in 0,31802 seconds with 10 queries