Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 03-04-10, 10:26
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 17-12-2009
Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Μηνύματα: 3.997
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από prospathw Εμφάνιση μηνυμάτων
Ωραία τα είπες αλλά αυτό που το διαβάσεσ!!!???



Το νερό γίνεται άσπρο επειδή η καθαρή αμμωνία είναι άσπρη σκόνη.οπότε όταν αυτή διαλύεται στο νερό εκείνο παίρνει αυτό το "χρώμα".τα βακτηρία προφανώς εννοείς αυτα που κατοικούν στο φίλτρο μας τα οποία όμως α)είναι καφετί
β)δε σουλατσάρουν μέσα στο ενυδρείο και γ)δεν υπάρχουν ακόμα.
Το babterial bloom είναι κάτι εντελώς άλλο.ειναι θολο ασπρο νερο αλλα για αλλο λογο..κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλα θεματα
Έχω κάνει πολλές αναζητήσεις και έχει γραφτεί αρκετές φορές εδώ μέσα για το στρώσιμο χωρίς κανείς να διορθώσει τον γράφοντα. Ακόμα κι εγώ το έγραψα όταν έστρωνα γιατί φοβήθηκα και ρώτησα αλλά δεν μου είπαν ότι κάνω λάθος.

Αλλά επειδή είμαι λίγο άρρωστος και δεν άντεχα να μην ξέρω τι συμβαίνει το έψαξα και βρήκα μια ανάλυση στην οποία αναφέρει αυτή την περίπτωση. Ότι δηλαδή έχουμε bacterial bloom και στα ενυδρεία που στήνονται μόνο με αμμωνία και δεν έχουν τίποτα άλλο μέσα καθώς έχουμε έξαρση των ετερότροφων βακτηρίων (όχι αυτά που συνηθίζουμε να λέμε ωφέλιμα, αλλά αυτά που τρέφονται με οργανικές ενώσεις και τις μετατρέπουν σε αμμωνία) μέχρι να καταναλώσουν τις οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στο νερό.

Επειδή τώρα που είμαι διακοπές γράφω από κινητό, και μάλιστα χωρίς αφή και λοιπές ανέσεις, δεν μπορώ να σου γράψω το link. Άμα δεν το βρεις και σε ενδιαφέρει ενόχλησέ με σε καμιά βδομάδα! Αν και πάλι κάνω λάθος πες το μου, αλλά όχι γιατι με έπιασες αδιάβαστο! Πλάκα κάνω ε!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02357 seconds with 10 queries