καλημέρα, στο σάιτ που πρότεινε ο thodor72 (
http://members.optusnet.com.au/rainb...es/Incisus.htm) βρήκα τη φωτογραφία ακριβώς ίδιο με το δικό μου: Έχω θηλυκά glossolepis incisus!!!
Raven είχες δίκιο και για τα δύο είδη.
Προβληματίζομαι για δύο πράγματα αν μπορείτε να βοηθήσετε:
1. πόσα από κάθε είδος πρέπει να βάλω (ελάχιστο). Γιατί στο πετ-σόπ έχει περίπου 5 από το καθένα (έχω πάρει από τρία). Θα κάνουν παρέα μεταξύ τους τα δύο είδη ώστε να θεωρήσω ότι έχω κοπάδι των 6, ή πρέπει να πάρω και τα άλλα να τα κοπαδιάσω;
Κανονικα ειναι κοπαδοψαρα και θελουν 6-8 ατομα απο το καθε ειδος, αλλα αν σεφτει κανεις το τελικο τους μεγεθος και τα μολις 250 λιτρα που τις εχεις, μεινε σε λιγοτερες γιατι δεν θα χωρανε στο ενδυρειο σου οταν μεγαλωσουν.
2. Έχω τρία θηλυκά glossolepis insisus. Και αρσενικά δεν έχει... Υπάρχει πρόβλημα να είναι μόνα τους; (χωρις έναν άντρα να τις προσέχει

)
Κανε υπομονη να μεγαλωσουν, μπορει να εχεις και αρσενικα. Οι μελανοταινιες αργουν να ενηλικιωθουν. Αν εχεις αρσενικο θα το αναγνωρισεις απο τα κοκκινα λεπια που θα αρχισει να βγαζει.
3. Ως αφορά τα glossolepis incisus τα σάιτ δίνουν μια θερμοκρασία 22-24οC. Εγώ έχω θερμοκρασία ~26οC. Θα έχω πρόβλημα;;;
κρατα την στους 25 καλυτερα. Για λιγο διαστημα (καυσωνες) αν ανεβει λιγο η θερμοκρασια , το ανεχονται φτανει να υπαρχει καλη οξυγονωση. Μακροπροθεσμα ομως καλο ειναι να τις κρατας στην θερμοκρασια που προτεινεται για το ειδος.
-------------------------
Μόλις προστέθηκαν άλλες δύο μελανοταινίες affinis. Σύνολο 4, άλλες δεν έχει..
.Και πολλες ειναι.. φροντισε τουλαχιστον να εχεις αρκετα φυτα και μην στοκαρεις και με αλλα ψαρια.