Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 19-02-03, 17:36
FfF Ο χρήστης FfF δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 08-02-2003
Περιοχή: Θεσ/νικη
Μηνύματα: 22
Προεπιλογή Kribensis: αρρωστια(?) και φυλο

Γεια σας φιλοι μου. Καταρχην θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τη βοηθεια και τη σωστη αρχικη καθοδηγηση ειτε προσωπικα στο μοναδικο μου topic ειτε μεσω των δικων σας (κυριως) στο hobby.
Εχω ενα κοινωνικο ενυδρειο (70λτ και κατα μεγαλο μερος δικο σας εργο). Αναμεσα στους κατοικους τους ειναι και 2 kribs. Το ενα (μικροτερο σε μηκος και πιο χοντρο) το αγορασα πριν 1.5 μηνα οταν εστηνα το ενυδρειο ως αρσενικο ενω το δευτερο το εχω 2 εβδομαδες, ειναι μεγαλυτερο και λεπτοτερο και το προμηθευτηκα ως θηλυκο. Η διαφορα αρσενικου- θυληκου συμφωνα με το καταστημα που τα πηρα ειναι η κοκκινη ή οχι κοιλια τους. Απ'οτι διαβασα και ειδα ομως και τα δυο φυλα εχουν κοκκινη κοιλια και φυσικα και τα δυο δικα μου. Ψαχνωντας σε διαφορα sites σχετικα με το sexing και βρισκωντας κατατοπιστικοτερο το http://hjem.get2net.dk/Best_of_the_Web/intropage.html παρατηρησα οτι
1. το ενα ειναι οντως μεγαλυτερο και λεπτοτερο ομως ειναι αυτο που αγορασα τελευταια (ταιζω το 1/3 τελευταια απότι ταιζα στην αρχη) και δεδομενης πιθανης διαφορας ηλικιας δεν νομιζω να ειναι βασιμο κριτηριο διαχωρισμου,
2. dorsal fin: το ιδιο μυτερα στην καταληξη τους περιπου και αχρωμα τα τελευταια 3 χιλιοστα,
3. caudal fin: το ιδιο σχημα με το μακρυτερο krib να εχει δυο κηλιδες στο πανω μερος ενω το αλλο δεν μπορω να διακρινω (γραφω παρακατω γιατι).
Συμφωνα με τα παραπανω (και οτι αλλο με προτρεψετε να παρατηρησω) μπορει κανενας να με βοηθησει για το φυλο τους?
Ομως το προβλημα που με εκανε να προβληματιστω και για το φυλο ειναι το εξης: πριν απο 5 μερες το χοντροτερο krib εχασε εξολοκληρου τα χρωματα του και ενω τα μαλωματα του με το αλλο ειχαν οξυνθει. Αυτο διηρκεσε μεχρι προχθες οπου και το αλλο ξεθωριασε αρκετα (οχι εντελως) ενω κατα διαστηματα (μικρα) και τα δυο τονιζουν τα χρωματα τους. Σημερα το πρωτο ειναι φοβισμενο και κρυμενο σε ενα πυκνο φυτο. Δεδομενου οτι δεν εχουν χασει την ορεξη τους για φαγητο (το λεπτοτερο τρωει περισσοτερο απο ποτε) "βλεπετε" καποια ασθενεια? 'Η μηπως ειναι του ιδιου φυλου οπως υποψιαστηκα και η συμπεριφορα τους αυτη οφειλεται σ'αυτο?
Συγγνωμη αμα σας μπερδεψα (εδω ειμαι για αποριες)...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01790 seconds with 10 queries