Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 11-03-10, 20:32
Το avatar του χρήστη billys
billys Ο χρήστης billys δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 06-03-2010
Περιοχή: Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 22
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην billys Send a message via Skype™ to billys
Προεπιλογή

Κωστα ευχαριστω που απαντησες και βοηθας.αν ειδες αυτο που εχω τωρα ειναι με soft και αρκετα ψαρια. θελω να μπορεσω λοιπον να τα προσαρμοσω οσο μπορω πιο ρεαλιστικα σε σχεση με τη φυση με σκληρα και ****** αρκετο εως πολυ βραχο ψαρια και φυσικα εναν μελανοπτερο.
δεν θελω only fish και σιγουρα οχι μονο τον καρχαρια .
η φιλοσοφια ειναι να μπουν ψηλα τα κοραλια ωστε τα ψαρια να <<φοβουνται>> τον καρχαρια και να μην ανεβαινουν και τα πειραζουν. που σιγα που δεν θα ανεβουν αλλα μιας και ειναι σε εστιατοριο το ενυδρειο ( σε μια σαλα 17-20 τραπεζιων και sushi bar απο την πισω μερια του με χωρητικοτητα αλλα 20 ατομα, για να απαντησω στην ερωτηση σου περι μεγεθους) θελω να ειναι εντυπωσιακο και βεβαια να μην δεινω και μια περιουσια σε ψαρια και κοραλια.
ο καρχαριας θα ειναι στους 70cm πανω και απο κει και κατω κοραλια-ψαρια. ετσι ενα ανεκτο κοστος ψαριων(που το παιζουν μαγκακια) και ανεβαινουν και τσιμπανε, και κοραλιων(τα αμοιρα κι ειναι κι ομορφα) ειναι ασπουμε υπολογισμενο.
τωρα αν θα βγει θα δειξει.θα το δουμε πως θα παει και αν μου τρωει ενα ψαρι το μηνα παλι καλα, η αν βαζω ενα δυο κοραλια το μηνα για να εχω και αγγελοψαρα και πεταλουδες, αυτο ειναι ενα τιμημα που θα το υποστω. ειναι ενα χομπι, που μιας και ειμαι ολη μερα εδω μπορω να το θαυμαζω και να το χρησιμοποιω για πιο εμπορικο σκοπο.
υπολογιζω οτι θα χρειαστω περιπου 500kg αραγονιτη για να καλυψω 4cm τις εσωτερικες κοντρες του πατου και να σηκωθω τουλαχιστον αλους 5-8 ποντους πιο πανω ωστε να μην φανουν οι κοντρες καποια στιγμη.ο βραχος θα στηριχτει σε pvc σωληνα φ32 η φ40 αποχετευσης και θα διαμορφωθει ετσι ωστε να ειναι ενας υφαλος στη μεση που θα απλωνει σαν αραχνη η δυο ψηλοι υφαλοι δεξια αριστερα που θα τηνουν να ενωθουν προς τη μεση με πλακες. εκει λοιπον θα στηριχτει πανω στο σωληνα ο βραχος και θα απλωσει σε5-6 κατευθυνσεις για να κανει αρκετες σπηλιες και εξεδρες για τα κοραλια.
εκει τριγυρω υπολογιζω οτι θα κινουνται τα ψαρια και θα ειναι ορατα λογω τον πολλων και μεγαλων κενων και απο πανω ο μελανοπτερος που δεν θα μπορει να κατεβει λογω του βραχου αλλα δεν θελουμε να το πνιξουμε το ψαρι κι ολας και δεν εχει χωρο να κινηθει (εδω παει το υψος).
οσο για το φως σκεφτομουν τους luminare που προτεινες αλλου οπως σου ειπα 3x14κ και 2x22κ στα 400w.η μηπως θα ειναι καλύτερα λογω του 1,2 πλατους 6x14k και ενδιαμεσα τους 4x22k.ανα δυο δηλαδη στο πλατος και 5 στο μηκος.
εχω φιλο με ηλεκτρολογικο υλικο και θα προμηθευτω απο κει μετασχηματιστες ντουι και οτι αλλο χρειαστει.
ακουω και γνωμες φιλων για το χρωμα αραγονιτη. μαυρος η λευκος? φοβαμαι με τοσο φως και ογκο μην κανει την νυχτα μερα μεσα στη σαλα και κυριως στο μπαρ.αλλα δεν βρισκω πουθενα καμια φωτογραφια με μεγαλο ενυδρειο με μαυρο αραγονιτη.
θα ανεβασω συντομα και φωτο απο γυαλι και βαση.
-------------------------
η μηπως θα ειναι καλύτερα λογω του 1,2 πλατους 6x14k και ενδιαμεσα τους 4x22k.

εννοω σε250w
-------------------------
οσο για την ερωτηση του επαγγελματια, ναι με βοηθαει ενας πλεον φιλος. ξεκινησα μια ας πουμε συνεργασια με το κοντινο pet shop μιας και ημουν απειρος στ'αλατια. ο φιλος λοιπον αυτος δουλευει εκει και με βοηθησε πολυ εως υπερβολικα πολυ γιατι δεν με επαιρνε να γινει κατι και να πω οτι εμαθα απο τα λαθη μου. παντα τον ειχα στο τρεξιμο οτι προβλημα και να ειχα. ετσι και γιναμε και φιλοι, καλοι πλεον. με βοηθαει στα περισσοτερα λογω γνωστης της αγορας αλλα σε αυτο το project σε καποια πραγματα παμε ψαχνωντας, λογω δεν υπαρχει κατι αναλογο να δουμε, απο τα κοστοι μεχρι ποιοτητες και αποδοσεις. γι'αυτο και οι ερωτησεις μου εδω στο forum.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη billys : 11-03-10 στις 20:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01838 seconds with 10 queries